Antena 3 CNN Politică Alina Gorghiu preia Ministerul Justiţiei de la Cătălin Predoiu: "Vreau ca Justiţia din România să nu mai fie privită ca o instituţie distantă, greu accesibilă"

Alina Gorghiu preia Ministerul Justiţiei de la Cătălin Predoiu: "Vreau ca Justiţia din România să nu mai fie privită ca o instituţie distantă, greu accesibilă"

Alina Gorghiu, noul ministru al Justiţiei, a făcut declaraţii astăzi la preluarea mandatului.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iun 2023   •   09:41

Întrebată de jurnalişti care este cel mai important proiect pe care şi-l asumă ca ministru al Justiţiei, Alina Gorghiu a spus că este un proiect care nu ţine de o lege concretă.

"Miza pe care o am este ca la finalul mandatului această instituţie, numită Justiţia din România, să nu mai fie privită ca una distantă, una rece, ca una greu accesibilă, ci ca o instituţie care vine în întâmpinarea cetăţeanului atunci când are nevoie de ea", a declarat Alina Gorghiu.

"În primul rând, daţi-mi voie, să îi urez bun-venit doamnei ministru, să îi urez mult succes şi să o asigur în faţa publicului de tot sprijinul meu pe toată durata mandatului.

Citeşte şi: Patru femei liberale în noul Guvern – un succes pentru promovarea femeilor în politică

Mă bucură faptul că pot preda mandatul de ministru al Justiţiei unui membru al Partidului Naţional Liberal cu foarte mare experienţă parlamentară.

Am spus înainte de punerea în mişcare a procedurii de rotaţie a premierilor la guvernare faptul că atât PNL, cât şi PSD şi, dacă îmi permiteţi, şi UDMR, au suficienţi experţi, specialişti în drept, în practică parlamentară, care pot prelua cu succes mandatul de ministru al Justiţei. Doamna Gorghiu este unul dintre ei", a declarat Cătălin Predoiu, fostul ministru al Justiţiei.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close