Antena 3 CNN Politică Ambasadorul rus la București a precizat dacă Rusia intenționează să atace România: "Nişte consecinţe trebuie prevăzute"

Ambasadorul rus la București a precizat dacă Rusia intenționează să atace România: "Nişte consecinţe trebuie prevăzute"

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin, a spus că interviul în care generalul Gheorghiţă Vlad, şeful Statului Major al Apărării, avertiza că populaţia României trebuie să fie pregătită pentru eventualitatea unui război, promovează "isteria militară”.

de Ştefan Petrică    |    08 Feb 2024   •   10:10

Valeri Kuzmin a susținut că avertismentului Șefului Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, potrivit căruia populația României trebuie să fie pregătită pentru eventualitatea unui război, se înscrie în declarația făcută la presiunea liderilor politici care caută să promoveze o isterie militară.

"Ce a spus generalul Gheorghiţă Vlad în interviul acordat presei reprezintă o afacere internă a României.

El pleacă de la premisa că cineva amenință România din afară şi destul de transparent arată cu degetul spre Rusia.

Rusia nu reprezintă nicio amenințare la adresa României.

Dar de îndată ce România invită şi mai multe trupe, se declară îngrijorată de serviciul militar, atunci sigur că nişte consecinţe trebuie prevăzute. Vorbim în mod deschis despre ele, dar în niciun caz nu căutam război.

În ceea ce privește detaliile, sigur, nu este treaba mea să le comentez", a declarat ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin.

"Altfel, ce aţi găsit aşa de interesant, aşa de surprinzător în interviul domnului Vlad Gheorghiţă? A fost un interviu obişnuit.

V-am dat exemple similare (cu oficiali militari - n.r.) din Cehia, Polonia, Estonia, Lituania - toate încurajează un fel de isterie militară şi sunt împinse şi rostogolite de liderii politici. Sigur, ei (comandanţii militari - n.r.) îşi fac treaba aşa cum ştiu ei mai bine pentru funcţia şi îndatoririle pe care le au”, a adăugat ambasadorul rus.

Șeful Armatei Române: ”Populația trebuie să se îngrijoreze și să fie pregătită în caz de război”

Șeful Armatei Române a avertizat că populația civilă din România trebuie să se pregătească de război.

”Da, populația României, la fel ca întreaga populație din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți.

Eu, personal, nu neapărat ca militar, consider că Federația Rusă nu se va opri aici. Dacă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova. Vom asista la tensiuni în Balcanii de Vest. Sunt mai mult decât convins că politica președintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare.

Printre altele, ne dorim să introducem un serviciu militar în termen, voluntar. Adică vizăm segmentul de vârstă între 18 și 35 de ani, indiferent de sex, naționalitate, credințe religioase, tineri care doresc să îmbrace haina militară. Să plătim acest serviciu și să îi pregătim după principiile de bază de ducere a războiului", a declarat Gheorghiță Vlad.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close