Antena 3 CNN Politică Amendamentul pentru eliminarea pensiilor speciale ale aleșilor locali, respins de Parlament

Amendamentul pentru eliminarea pensiilor speciale ale aleșilor locali, respins de Parlament

Parlamentarii au respins, în plen, astăzi, amendamentul pentru eliminarea pensiilor speciale pentru foștii primari și foști președinți de consilii județene.

Amendamentul pentru eliminarea pensiilor speciale ale aleșilor locali, respins de Parlament
Sursa foto: Hepta Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Georgiana Adam    |    20 Dec 2023   •   12:01

Deputatul USR Ionuț Moșteanu a susținut în plen un amendament care cere eliminarea pensiilor speciale pentru foștii primari și foști președinți de consilii județene.

"PNL cu PSD menține în continuare aceste pensii speciale, ați făcut un buget în care pensiile speciale au ajuns la un nivel record de 16 miliarde de lei cu 20 % mai mult față de 2023 și vă ce responsabilitate, bun simț vă cer să votați așa cum spuneți de fiecare dată la televizor și îi mințiți pe toți că vreți pensiile speciale tăiate însă acum vom vedea exact adevărata voastră față. Deci, puneți la vot vă rog amendamentul care cere eliminarea pensiilor speciale pentru foștii primari foști președinți de consilii județene”, a declarat Moșteanu.

Supus la vot, amendamentul a fost repins cu 102 voturi "pentru", patru "contra" și 203 abțineri, notează Mediafax.

Totodată, parlamentarii au adoptat articolul din legea bugetului, în care am depus amendamentul PNL, prin care blocăm creșterea impozitelor și taxelor în România, în 2024, cerută de USR în PNRR, anunță deputatul PNL Florin Roman.

"Parlamentul României a adoptat articolul din legea bugetului, în care am depus amendamentul PNL, prin care blocăm creșterea impozitelor și taxelor în România, în 2024, cerută de USR în PNRR", scrie pe Facebook Florin Roman.

Deputatul PNL afirmă că nu se introduc impozite, taxe sau contribuții obligatorii noi, nu se majorează cele existente și nu se lărgesc bazele de impunere, nu se elimină și nu se reduc facilitățile existente.

Parlamentarii urmează să voteze, miercuri, proiectul bugetului de stat pentru anul 2024.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close