Antena 3 CNN Politică Andrei Muraru, noul ambasador al României în SUA: "Mandatul meu a început sub cele mai bune auspicii"

Andrei Muraru, noul ambasador al României în SUA: "Mandatul meu a început sub cele mai bune auspicii"

Importanța deosebită pe care SUA o acordă relației cu România a fost relevată cu ocazia începutului de mandat al noului ambasador român la Washington, anunță chiar titularul acestui post diplomatic, Andrei Muraru.

Andrei Muraru, noul ambasador al României în SUA: "Mandatul meu a început sub cele mai bune auspicii"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iul 2021   •   14:21

Într-o postare pe Facebook, Muraru menționează că a putut depune rapid documentele necesare acreditării la Departamentul de Stat american.

"Mandatul meu la Washington a început sub cele mai bune auspicii! La mai puțin de 24 de ore de la sosirea mea la Washington, am fost primit la Departamentul de Stat, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare. Această solicitudine, o rară excepție pe care departamentul o face, reprezintă expresia clară a importanței deosebite pe care partea americană o acordă relației cu România.

La Departamentul de Stat, am întâlnit doi diplomați de calibru, prieteni și parteneri constanți de dialog ai României, membri ai conducerii diplomației SUA - Philip T. Reeker, Asistentul Secretarului de Stat pentru Afaceri Europene și Eurasiatice din cadrul Departamentului de Stat al SUA, și Matthew Boyse, Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat pentru Europa Centrală. Am discutat despre proiectele de interes comun aflate pe agenda bilaterală, înscrise în direcțiile de cooperare ale Parteneriatului Strategic – pilon prioritar al politicii externe românești.

Am reiterat totodată angajamentul nostru ferm de a consolida relația cu cel mai important partener strategic pe care îl avem, în plan militar, politic, economic, cultural, educațional, în spiritul valorilor comune și al idealului democratic care stă la baza legăturii noastre indisolubile. După expunerea direcțiilor prioritare ale mandatului meu, am identificat oportunități foarte bune de explorare aprofundată a obiectivelor noastre strategice, având în vedere și faptul că anul acesta și în 2022 marcăm două aniversări bilaterale importante.

Sunt încrezător că vom continua să contribuim la promovarea unui dialog transatlantic constant și constructiv", precizează ambasadorul român.

Noul ambasador la Washington, Andrei Muraru, a fost consilier prezidențial

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, 7 iulie, acreditarea lui Dan Andrei Muraru în calitate de ambasador al României în Statele Unite ale Americii, cu reședința la Washington.

Anterior, Iohannis a semnat eliberarea lui Muraru din funcția de consilier prezidențial.

Andrei Muraru îl va înlocuiește pe George Maior, propus ambasador în Iordania.

Până la numirea în postul diplomatic, Muraru a fost consilier prezidențial, şef al Departamentului de Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă.

El a ocupat această funcție din 2014, de la începutul primului mandat prezidențial al lui Klaus Iohannis.

Muraru spune că printre prioritățile mandatului său se vor număra sporirea investițiilor americane în România și creșterea prezenței militare americane.

El s-a declarat încrezător că până la sfârșitul mandatului președintelui Iohannis (în 2024 - n.r.), românii vor putea călători în Statele Unite fără a avea nevoie de viză.

×
Subiecte în articol: Andrei Muraru ambasador Klaus Iohannis
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close