Antena 3 CNN Politică Angel Tîlvăr, ministrul Apărării: "România a devenit membru al Forței pentru Sprijin și Lovire a NATO"

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării: "România a devenit membru al Forței pentru Sprijin și Lovire a NATO"

România a devenit al 15-lea membru al Forței pentru Sprijin și Lovire a NATO (STRIKFORNATO), cel mai puternic grup naval de lovire al Alianței, a anunțat ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării: "România a devenit membru al Forței pentru Sprijin și Lovire a NATO"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Georgiana Adam    |    11 Ian 2024   •   10:17

"Este un pas care întărește și mai mult parteneriatul dintre Forțele Navale Române și STRIKFORNATO. Împreună suntem mai puternici și apărăm și mai bine flancul estic al Alianței și regiunea Mării Negre", a scris pe Facebook ministrul Apărării.

Conform acestuia, pentru România, momentul este cu atât mai important cu cât anul acesta se împlinesc 20 de ani de când țara noastră a aderat la NATO.

Potrivit unui comunicat al Ministerului, parteneriatul dintre Forțele Navale Române și STRIKFORNATO a început în urmă cu mai bine de un an, inclusiv prin participarea cu ofițeri la activitățile și misiunile executate de Comandamentul Aliat Întrunit, în zona de responsabilitate a NATO.

STRIKFORNATO reprezintă Comandamentul Aliat Întrunit, cu accent pe domeniul maritim, care înglobează capabilități cu capacitate foarte ridicată de lovire, precum grupuri de luptă a portavioanelor, grupuri expediționare și grupuri de lovire formate din crucișătoare, distrugătoare și fregate.

România a devenit al 15-lea membru al Forței pentru Sprijin și Lovire a NATO (STRIKFORNATO), cel mai puternic grup...

Publicată de Angel Tîlvăr pe Miercuri, 10 ianuarie 2024

Material susţinut de PSD

×
Subiecte în articol: Angel Tîlvăr NATO Ministerul Apararii
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close