Antena 3 CNN Politică Angela Merkel susţine aprofundarea uniunii politice la nivelul Uniunii Europene

Angela Merkel susţine aprofundarea uniunii politice la nivelul Uniunii Europene

Angela Merkel susţine aprofundarea uniunii politice la nivelul Uniunii Europene
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
de S.T.    |    17 Sep 2012   •   16:29

Cancelarul german Angela Merkel a pledat luni pentru ca uniunea politică să progreseze în Europa astfel încât aceasta din urmă să depăşească criza datoriilor şi să conteze în continuare la nivel mondial, scriu jurnaliştiii de la AFP, citaţi de Mediafax.

"Este momentul oportun pentru mai multă cooperare politică în Europa. (...) Noi nu vom putea să ne apărăm punctele de vedere în lume dacă nu vom fi uniţi în Uniunea Europeană, şi (...) să reuşim din punct de vedere economic", a declarat Merkel în faţa presei reunite la Berlin pentru conferinţa sa de reîncepere a activităţii.

"Noi trebuie să recuperăm ceea ce nu am făcut suficient în timpul creării euro, adică avem nevoie de mai multă coordonare, de angajament comun", a declarat ea, întrebată în legătură cu momentul ales de Europa pentru a face uniunea politică să progreseze.

"Am prevăzut să abordăm această problemă la summitul UE de la sfârşitul anului: o cooperare mai strânsă şi în special în zona euro", a adăugat ea.

Angela Merkel a menţionat că europenii nu sunt decât 500 de milioane dintre cele şapte miliarde de fiinţe umane. "Europa este pentru noi mai mult decât o uniune monetară sau o comunitate economică, este şi o comunitate a valorilor fundamentate pe democraţie şi libertate de opinie, de cult", a afirmat cancelarul.

"Trebuie să fim atenţi: ceea ce am decis, mai ales moneda comună, trebuie să funcţioneze (...) Este momenul oportun pentru a ne combate slăbiciunile", a mai spus ea.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close