x close

ANI riscă să rămână fără conducere, în plin scandal privind averea premierului Ludovic Orban

de A.M.P    |    05 Dec 2019   •   15:02
ANI riscă să rămână fără conducere, în plin scandal privind averea premierului Ludovic Orban 482 Foto: Ludovic Orban/ Facebook

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că există riscul ca Agenția Națională pentru Integritate (ANI) să rămână fără conducere după încetarea mandatului actualului președinte al instituției, respectiv pe 24 decembrie. 

Orban a subliniat că instituția se află în această situație deoarece nu a fost ales Consiliul Național de Integritate, care avea atribuția de a desemna noul șef al ANI.

Citește și: Controverse uriașe în declarațiile de avere ale lui Ludovic Orban

„Mi-a atras atenția asupra faptului că nu este ales Consiliul Național de Integritate. El trebuie stabilit după o procedura legală care implică și Parlamentul. Absența unui Consiliu Național de Integritate va afecta funcționalitatea instituției, pentru că mandatul președintelui ANI încetează în conformitate cu legea cred că în jurul datei de 24 decembrie, și în cazul în care nu există un Consiliu Național de Integritate care să desemneze conducerea ANI riscă să se ajungă într-o situație în care ANI să nu mai aibă conducere. Mulți s-ar bucura, dar eu consider că funcționalitatea ANI este extrem de importantă. Am investigat mai multe posibilități. O să am discuții cu mai mulți parteneri”, a spus Ludovic Orban.

Citește și: Ludovic Orban: "În cei 30 de ani de carieră, am trăit strict din indemnizația pe care am primit-o pentru funcțiile publice pe care le-am deținut"

La rândul său, președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, a declarat, într-o intervenție la Antena 3, că motivul pentru care s-a întârziat numirea Consiliului Național de Integritate, cel care avea atribuția de a desemna noul șef al ANI, ține de o întârziere la depunerea candidaturilor. Între întârziați se numără și grupurile parlamentare PSD și PNL.

Citește și: PSD și PNL au blocat numirea Consiliului Național de Integritate. Teodor Meleșcanu: „Nu au fost depuse toate candidaturile”

Citeşte mai multe despre:

Ludovic Orban
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati