x close

Antonescu, despre pactul de coabitare: Marele beneficiar este preşedintele. Ponta ar avea şi el motive să creadă că i-a mers bine

de M.Z.    |    08 Oct 2013   •   10:58
Copreşedintele USL, Crin Antonescu, a catalogat pactul dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta ca pe un act în urma căruia cei doi şi-au rezolvat interese politice, iar cel care a avut de câştigat a fost şeful statului.
 
"Pactul a mers o vreme bine, şi-a făcut fiecare nişte interese, s-a schimbat situaţia. (...)Marele beneficiar al pactului a fost Traian Băsescu, domnul Ponta ar avea şi dânsul motive să creadă că va fi bine", a spus, marţi, preşedintele PNL, Crin Antonescu.
 
Întrebat la ce interese se referă, liberalul a spus că este vorba despre unele politice, şi nu ilegitime.
 
"N-am spus că sunt niste interese ilegitime, ci unele politice, pe care, evident, din punctul meu de vedere, marele beneficiar al pactului a fost Traian Băsescu. Domnul Ponta ar avea şi dânsul motive să creadă ca i-a mers bine, să vedem", a adăugat Antonescu.
 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că premierul a încălcat pactul de coabitare pe politică externă, justiţie şi stat de drept, adăugând că a decis declanşarea, marţi, a unor consultări tehnice, prevăzute în acord, în legătură cu aceste domenii.
 
El a enumerat, printre încălcările acordului, declaraţiile lui Ponta legate de Kosovo şi despre regimul politic din Siria.
 
Ponta a declarat, ulterior, că el nu doreşte denunţarea pactului.
 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati