Antena 3 CNN Politică Antonescu: Faptul că PNL s-a pronunţat ferm împotriva participării UDMR la guvernare nu este decât politic

Antonescu: Faptul că PNL s-a pronunţat ferm împotriva participării UDMR la guvernare nu este decât politic

Antonescu: Faptul că PNL s-a pronunţat ferm împotriva participării UDMR la guvernare nu este decât politic
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    17 Dec 2012   •   17:59

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, copreşedinte al Uniunii Social Liberale, a declarat, luni, la Palatul Parlamentului, că opoziţia liberalilor faţă de intrarea UDMR la guvernare nu a fost decât în sens politic.

Liderul PNL a punctat că acest lucru nu înseamnă că nu se doreşte un dialog privilegiat cu Uniunea.

"Vreau să subliniez că sunt întru totul solidar cu poziţia premierului în ceea ce priveşte dialogul cu UDMR ca reprezentant legitim al comunităţii maghiare, precum şi cu reprezentanţii tuturor celorlalte minorităţi. Este vorba de o formaţiune politică pe care o respect, cu specialişti, cu oameni politici şi cu experienţă şi cu o valoare de netăgăduit. Faptul că PNL s-a pronunţat foarte ferm împotriva participării UDMR la guvernare nu este decât politic, în sensul că alegerile au fost câştigate de USL şi facem un guvern monocolor USL. Asta nu înseamnă că nu dorim un dialog privilegiat, că nu dorim o comunicare pe toate palierele cu cei din UDMR, chiar dacă ei sunt în afara guvernării sau în Opoziţie", a spus Antonescu, la finalul întâlnirii dintre reprezentanţii USL şi cei ai UDMR.


Acesta a menţionat că nu a susţinut ideea cooptării UDMR la guvernare din mai multe motive, însă nu a dorit să le precizeze.

 "Nu are rost să le subliniez acum", a afirmat Antonescu.

Premierul desemnat Victor Ponta a afirmat, la finalul negocierilor cu UDMR, că Uniunea nu va face parte din viitorul guvern pe care urmează să îl prezinte în faţa Parlamentului, cel mai probabil joi, pentru votul de învestitură.


×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Victor Ponta udmr USL PNL
Parteneri
Cutremur în România, în această seară! Magnitudinea înregistrată
x close