Antena 3 CNN Politică Antonescu răspunde acuzaţiilor şefului ANI: Sunt absurde. Nu mai avem nevoie de Constituţie, decide Horia Georgescu

Antonescu răspunde acuzaţiilor şefului ANI: Sunt absurde. Nu mai avem nevoie de Constituţie, decide Horia Georgescu

Antonescu răspunde acuzaţiilor şefului ANI: Sunt absurde. Nu mai avem nevoie de Constituţie, decide Horia Georgescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    08 Feb 2013   •   12:27

Preşedintele Senatului, liberalul Crin Antonescu, i-a răspuns şefului ANI, care l-a acuzat de presiuni politice, spunând că afirmaţiile prezentate sunt lipsite de orice fel de temei.

"O asemenea acuzaţie este lipsită de orice fel de temei. Dacă se referă la declaraţiile mele de ieri, cred că este absurd să le interpreteze ca presiune politică. Eu m-am referit ieri la o dezbatere care are loc pe un articol din statul deputaţilor şi senatorilor, am făcut referire la Agenţie, dar m-am referit la calitatea ei de instanţă sau nu. Şi dacă a spune că această agenţie nu face parte din puterea judecătorească şi deciziile ei, respectate de toată lumea, nu pot fi asimilate unei sentinţe judecătoreşti înseamnă presiune, atunci înseamnă că vorbim despre lucruri diferite", a spus vineri preşedintele Senatului şi, totodată, şeful PNL, Crin Antonescu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

De asemenea, şeful Senatului l-a ironizat pe preşedintele ANI, spunând că nu mai avem nevoie de Constituţie, dacă îl avem pe Georgescu.

"Dacă noi nu mai avem voie ca parlamentari să discutăm un articol de lege legat de o instituţie, dacă asta se interpretează ca presiune politică, atunci Horia Georgescu şi cei care îl susţin să ne spună foarte clar - nu mai avem nevoie de Parlament, nu mai avem nevoie de partide politice, nu mai avem nevoie de Constituţie, îl avem pe Horia Georgescu care ne spune şi cine trebuie să dea legi, şi cum trebuie să fie legile, şi cine este integru şi cine nu este integru".

Antonescu a exemplificat, apoi, cum ar fi sunat nişte posibile presiuni politice, vrând să arate astfel că discuţiile de ieri nu se încadrează în categoria "acuzaţiilor", aşa cum le-a numit preşedintele ANI, Horia Georgescu.

"Presiune politică înseamnă să mă apuc să-i dau telefoane domnului Horia Georgescu sau unor oameni din Agenţie, să le spun cum să rezolve un caz, să le spun să deschidă o cercetare, să închidă o cercetare, să ameninţ cu tot felul de lucruri, dacă nu se face aşa cum vreau eu. Asta înseamnă presiune politică", a comentat şeful Senatului.

Joi, Crin Antonescu a declarat că pe lângă Statutul parlamentarilor ar trebui ca şi legea privind funcţionarea ANI să fie "clarificată".

"Am mai spus despre ANI în decursul timpului, că există, şi nu numai pentru mine, o puternică suspiciune de partizanat politic, şi de acţiune la comandă, dar fiind şirul foarte lung de coincidenţe. Şi am mai spus un lucru, şi anume că domnul Horia Georgescu nu e deasupra legii, e şeful unei instituţii publice plătite de contribuabilul român şi la activitatea căruia presa poată să facă referire aşa cum face la adresa tuturor demnitarilor şi funcţionarilor publici", a adăugat preşedintele PNL.


Şeful Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) spune că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, face presiuni politice asupra lui
. Horia Georgescu a scris pe un site de socializare că tot mai multe voci din PNL fac presiuni la deciziile de incompatibilitate pe care Agenţia Naţională de Integritate le ia în cazul parlamentarilor.

Crin Antonescu a declarat joi, că pe lângă Statutul parlamentarilor ar trebui ca şi legea privind funcţionarea ANI să fie "clarificată".







×
Subiecte în articol: Horia Georgescu Crin Antonescu ANI
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close