Antena 3 CNN Politică Antonescu: Roşca Stănescu nu duce vreo campanie împotriva PSD sau a lui Ponta

Antonescu: Roşca Stănescu nu duce vreo campanie împotriva PSD sau a lui Ponta

Antonescu: Roşca Stănescu nu duce vreo campanie împotriva PSD sau a lui Ponta
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    15 Mai 2013   •   23:06

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că nu apreciază că în cazul senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu există elementele pentru care să fie acuzat de ducerea unei campanii împotriva PSD sau a lui Victor Ponta, menţionând însă că a avut afirmaţii excesive.

 
Antonescu a fost întrebat cum vede situaţia senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu, despre care premierul Victor Ponta şi-a exprimat nemulţumirea, acuzând din partea acestui o campanie dusă împotriva unui partid din USL.
 
"Anumite aluzii, anumite acuzaţii, nu sunt de dorit, cine are ceva de spus trebuie să spună clar, şi aici mă refer nu doar la Sorin Roşca Stănescu, ci şi la alţii. Pe de altă parte, evident, asta ştim de foarte multă vreme, există libertatea de opinie. Pe scurt, nu cred că în cazul senatorului Roşca Stănescu avem de a face cu o chestiune care trebuie tratată numai ea izolat, pentru altfel am putea să începem săptămâna viitoare să avem alte cazuri, ci trebuie în ansamblu să gândim şi să orchestrăm dacă se poate fără a impune nimănui nici tăcerea nici o disciplină cazonă, dar să gândim împreună toţi cei care am făcut şi reprezentăm USL cum îmbunătăţim gradul de coeziune publică al declaraţiilor noastre", a spus liderul PNL, potrivit Mediafax
 
El a precizat că, totodată, trebuie avută în vedere coerenţa majorităţii în Parlament şi pregătirea mai bună a reprezentanţilor Guvernului care "pledează" în faţa parlamentarilor. 
 
Antonescu a precizat că nu crede că este vorba în cazul lui Roşca Stănescu de o campanie împotriva PSD şi nu crede că liberalul acţionează pentru slăbirea USL sau pentru creşterea tensiunilor. 
 
Pe de altă parte, Antonescu a admis că au fost declaraţii ale senatorului PNL care l-au deranjat. "Există nuanţe, există afirmaţii excesive, în opinia mea, ale senatorului Roşca Stănescu. Nu-i vorba numai de domnia sa, nu aş vrea să facem aici un caz pentru că nu avem un talger USL versus Roşca Stănescu", a mai completat liderul PNL. 
 
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la finalul şedinţei USL, că în cadrul Uniunii există "o problemă seriosă" care îl priveşte pe senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu.

Senatorii PNL care au demisionat din Comisia de anchetă a cazului judecătorului Corneliu Bârsan afirmă că prin acest gest protestează faţă de încercarea majorităţii PSD din Comisie de a muşamaliza încălcarea imunităţii diplomatice a magistratului român la CEDO.

Cei patru au arătat că gestul lor de a se retrage din comisie a fost susţinut de către preşedintele PNL, Crin Antonescu, iar chiar dacă la nivelul Senatului se va discuta marţea viitoare situaţia şi s-ar putea decide cu privire la înlocuirea lor, din partea PNL nu există alţi parlamentari doritori să intre în această comisie.
 
Comisia de anchetă în cazul interceptării judecătorului CEDO Corneliu Bârsan a fost înfiinţată la începutul lunii aprilie 2013.

 




×
Subiecte în articol: Crin Antonescu
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close