Antena 3 CNN Politică Anunțul lui Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: „Cele mai mari temeri ale noastre au fost confirmate”

Anunțul lui Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: „Cele mai mari temeri ale noastre au fost confirmate”

Anunțul lui Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: „Cele mai mari temeri ale noastre au fost confirmate”
Sursa foto: foto - Facebook- Florin Cîţu
06 Noi 2019   •   15:38

Florin Cîțu, ministru în Guvernul Orban, și-a preluat oficial funcția în Ministerul Finanțelor.

Execuţia bugetară de până acum este îngrijorătoare, la 10 luni vom avea tot creştere pe deficit, iar situaţia confirmă cele mai mari temeri ale noastre, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice.

"Execuţia bugetară de până acum este îngrijorătoare. La zece luni vom avea tot creştere pe deficit. Situaţia confirmă cele mai mari temeri ale noastre referitoare la situaţia bugetară. Toate datele le voi prezenta săptămâna viitoare într-o conferinţă de presă. De asemenea, vă anunţ că am semnat amânarea concursului pentru ANAF, până în martie anul viitor", a spus Cîţu.

Citește Și Anunțul lui Ludovic Orban: Adina Vălean și Siegfried Mureșan propunerile României pentru comisarul european.

Bugetul general consolidat a încheiat primele nouă luni din acest an cu un deficit în creştere la 2,6% din Produsul intern brut, respectiv 26,97 miliarde de lei, cifră care reprezintă o majorare de 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele publicate recent de Ministerul Finanţelor Publice.

În intervalul ianuarie - septembrie 2018, bugetul consolidat a consemnat un deficit de 16,8 miliarde lei, respectiv 1,77% din PIB.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Marele Premiu al Australiei se vede la Antena 3 CNN
x close