Antena 3 CNN Politică Anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind numele premierului, în direct la Antena 3. Consultările cu partidele parlamentare s-au încheiat

Anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind numele premierului, în direct la Antena 3. Consultările cu partidele parlamentare s-au încheiat

Anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind numele premierului, în direct la Antena 3. Consultările cu partidele parlamentare s-au încheiat
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de S.T.    |    17 Ian 2018   •   15:55

Zi de foc în politica românească. Preşedintele Klaus Iohanis va da verdictul în privinţa propunerii PSD pentru fotoliul de premier în persoana europarlamentarului Viorica Dăncilă.

UPDATE 15.50 - Consultările cu partidele parlamentare s-au încheiat

UPDATE 15.30 - Încep consultările președintelui cu grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Kelemen Hunor, declarații despre Viorica Dăncilă: „Nu am văzut-o, nu am vorbit cu ea, nu știm ce dorește să facă din această funcție”

UPDATE 15.00 - Consultările dintre preşedintele Klaus Iohannis şi delegaţia UDMR pe tema desemnării unui nou premier, ca urmare a demisiei lui Mihai Tudose, au început.

Din delegaţia UDMR fac parte Kelemen Hunor, liderul formaţiunii, precum şi Korodi Attila, Cseke Attila.

Cu ce propuneri de premier a mers Traian Băsescu la Cotroceni

UPDATE 14.30 - Membrii PMP, conduşi de senatorul Traian Băsescu, la discuţiile de la Cotroceni.

Liderii USR nu mai vor un premier de la PSD. Ce au discutat cu președintele Klaus Iohannis

UPDATE 14.00 - Delegaţia USR a ajuns la Cotroceni pentru a susţine soluţia propusă, aceea de a organiza alegeri anticipate pentru încheierea crizei politice.

Surse: Klaus Iohannis va avea o discuție cu Viorica Dăncilă

UPDATE - Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că liberalii doresc alegeri anticipate, preşedintele Klaus Iohannis fiind informat că partidul îşi poate asuma răspunderea de a demara negocieri pentru formarea unei majorităţi parlamentare care să sprijine un guvern fără PSD.

UPDATE 13.00 - Liberalii sunt la Palatul Cotroceni pentru consultări în vederea formării unui nou guvern după ce PSD și ALDE i-au propus lui Iohannis ca variantă de premier pe Viorica Dăncilă.

Din delegaţia PNL fac parte Ludovic Orban, preşedintele formaţiunii, şi Raluca Turcan, Robert Sighiartău, Vlad Nistor şi Iulian Dumitrescu.

UPDATE 12.30 - Liviu Dragnea, primele declarații după consultările de la Cotroceni. Ce a discutat cu Iohannis

„Am avut o întâlnire cu președintele României în acest format, PSD+ALDE, i-am prezentat președintelui în mod oficial și direct propunerea noastră”, a spus liderul PSD la finalul consultărilor.

Liderul PSD, despre calitățile Vioricăi Dăncilă: „Are relații bune cu toată lumea”

De la ora 13.00, preşedintele se va întâlni cu delegaţia PNL, iar de la ora 14.00 cu aceea a USR. La ora 14.30, este aşteptată la Cotroceni delegaţia PMP, iar de la 15.00 cea a UDMR. Grupul minorităţilor naţionale va încheia runda de consultări, întâlnirea fiind programată de la ora 15.30.

UPDATE 12.00 - Chiar la această oră, Liviu Dragnea şi liderii ALDE au sosit la Palatul Cotroceni pentru discuţii referitoare la viitorul Guvern.

Delegaţia PSD-ALDE este formată din preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, vicepremierul Paul Stănescu, secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu, şi vicepreşedintele ALDE Graţiela Gavrilescu.

Alături de şeful statului, la consultări participă consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan şi consilierul de stat Dana Bârsan.

Viorica Dăncilă este propunerea de premier cu care PSD şi ALDE vin la consultări, dar decizia nominalizării îi aparţine lui Klaus Iohannis. 

Știrea inițială:

Social-democraţii merg astăzi la Palatul Cotroceni pentru a o propune ca premier pe europarlamentarul Viorica Dăncilă.

În prima declaraţie de după nominalizare, Dăncilă s-a arătat încrezătoare că va reuşi să păstreze calmul şi echilibrul în partid, lucru pe care nu l-au reuşit nici Sorin Grindeanu, nici Mihai Tudose.

Liviu Dragnea a declarat că Viorica Dăncilă a trecut printr-un interogatoriu înainte de a primi votul colegilor. Un singur membru CEX s-a abţinut de la vot, potrivit liderului PSD.

Dragnea a precizat că nu vor fi modificări în programul de guvernare, dacă Viorica Dăncilă va primi mandatul din partea preşedintelui.

ALDE a decis susţinerea Vioricăi Dăncilă, propunerea PSD pentru funcţia de premier

Vă amintim că PSD a decis în şedinţa Comitetului Executiv retragerea sprijinului politic acordat Guvernului Tudose.

Programul consultărilor, anunţat de Administraţia Prezidenţială:

12:00

Consultări cu partidele şi formaţiunile politice - Partidul Social Democrat (PSD) şi Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE)
13:00
Consultări cu partidele şi formaţiunile politice - Partidul Naţional Liberal (PNL)
14:00
Consultări cu partidele şi formaţiunile politice - Uniunea Salvaţi România (USR)
14:30
Consultări cu partidele şi formaţiunile politice - Partidul Mişcarea Populară (PMP)
15:00
Consultări cu partidele şi formaţiunile politice - Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)
15:30
Consultări cu partidele şi formaţiunile politice - Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close