Antena 3 CNN Politică Liderii USR cer să fie controlată averea şefului DNA. Emanuel Ungureanu a depus sesizare la ANI: "Este un bugetar de lux domnul Voineag"

Liderii USR cer să fie controlată averea şefului DNA. Emanuel Ungureanu a depus sesizare la ANI: "Este un bugetar de lux domnul Voineag"

Deputatul USR Emanuel Ungureanu îl reclamă pe șeful DNA, Marius Voineag, la Agenția Națională de Integritate. Parlamentarul susține că sumele consemnate de Voineag în declarația de avere nu se justifică.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Feb 2024   •   17:15

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus luni o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate, în care solicită efectuarea unui control în legătură cu averea şefului DNA, Marius Voineag, după ce procurorul a apărut într-un interviu cu un ceas de lux la mână şi a primit la o petrecere de botez suma de peste 100.000 euro.

"Am venit la ANI pentru a depune o sesizare în privinţa averii procurorului şef DNA, Marius Voineag. Domnul Voineag a declarat înt-un interviu că deţine un ceas în valoare de aproximativ 3.000 de euro pe care nu l-am regăsit în declaraţia de avere. Probabil este în zona de bijuterii, este neclar.

La fel de neclar este sau cea mai gravă suspiciune în ceea ce îl priveşte pe domnul Voineag se ridică în zona de petrecere botez. Domnul Voineag spunea că se va ocupa în fruntea DNA de peştii mari. Mie mi se pare că el este un peşte mare, care face o nuntă sau face o petrecere de botez ca pe o nuntă. Nu ştim care au fost darurile, nu ştim care sunt persoanele care au venit la această petrecere, nu ştim cât a costat masa şi dansul cum se spune. În declaraţia de avere, pe lângă multe terenuri, apartamente, multe conturi, este un bugetar de lux domnul Voineag, şeful DNA declară o petrecere de botez, repet, ca o nuntă, undeva la 500.000 de lei", a afirmat Emanuel Ungureanu în faţa sediului ANI.

Emanuel Ungureanu îl acuză pe şeful DNA că a "trântit" un dosar care îi viza pe doi generali SRI, în legătură cu achiziţii în pandemie şi se întreabă dacă la acea petrecere de botez au fost şi "nişte generali SRI".

"Trebuie să vedem cine au fost invitaţii la această petrecere, cine a dat darul şi dacă acele daruri n-au fost un fel de taxă de protecţie. Aşa cum domnul Voineag crede în dosarul vaccinurilor şi eu cred că, în această declaraţie de avere, ANI poate găsi lucruri foarte interesante, care trebuie oricum verificate foarte atent, pentru că domnul Voineag trebuie să fie un exemplu de integritate, un exemplu de moralitate.

Deocamdată, din declaraţiile lui, nu este foarte clar care este sursa unor sume de bani", a mai spus Ungureanu.

Depun astăzi o sesizare la Agenția Națională de Integritate

Câți dintre voi ați făcut o petrecere de botez cu "dar" de 100.000 de euro? Voineag, șeful DNA, a "produs" 500.000 de lei la petrecerea de botez. Suspect, nu? Câți generali SRI au fost la petrecerea de botez? Au dat "darul"? Cât? Am depus astăzi o sesizare la Agenția Națională de Integritate care îl vizează pe noul șef al DNA Marius Voineag. Declarațiile de avere ale procurorului șef al DNA ridică mari semne de întrebare care trebuie clarificate de ANI. Va avea curajul ANI să-și facă datoria și să-i verifice cu atenție averea lui Voineag, procurorul preferat al statului cu epoleți?

Publicată de Emanuel Ungureanu pe Luni, 12 februarie 2024

În ultima declaraţie de avere, Marius Voineag a menţionat o casă, două apartamente, două terenuri, două maşini şi bijuterii în valoare de 6.000 de euro.

De asemenea, el a trecut suma de 500.000 lei dintr-un antecontract vânzare-cumpărare imobil în Voluntari şi 502.500 lei, bani primiţi în urma organizării unei petreceri de botez. 

Şeful DNA, Marius Voineag, a vorbit despre cazurile de mare corupție din România, printre care se află şi dosarele lui Dumitru Buzatu și Iulian Dumitrescu.

Potrivit procurorului-şef al DNA Marius Voineag, cazurile președinților Consiliilor Județene Vaslui și Prahova, Dumitru Buzatu și Iulian Dumitrescu se încadrează în categoria de mare corupţie, mai ales că s-a lucrat multe luni de zile în condiții de parchet cu procurori profesioniști. 

El afirmă că a avut "emoții foarte mari” în cazul flagrantului lui Dumitru Buzatu, fiind vorba despre banii alocați DNA:

"Am fost într-o situație în care se administra greu această situație. Dacă se mai ivea o situație de genul ăsta în perioada aceea eram un pic descoperiți”, a spus șeful DNA, Marius Voineag, la AlephNews, citat de Mediafax. 

"Avem cazuri mari. Nu aș vrea să mă bat cu pumnii în piept și să creez dezamăgiri să nu creăm așteptări suficient de mari, să creăm dezamăgiri. Sunt dosare în lucru pentru infracțiuni de corupție la aproape orice nivel”, a mai adăugat Marius Voineag, șeful DNA. 
 

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close