Antena 3 CNN Politică Bâlbe peste bâlbe în Guvernul României. Tarifele RCA, înghețate la nivelul din 2015

Bâlbe peste bâlbe în Guvernul României. Tarifele RCA, înghețate la nivelul din 2015

Bâlbe peste bâlbe în Guvernul României. Tarifele RCA, înghețate la nivelul din 2015
Sursa foto: Foto: VideoNews
14 Sep 2016   •   18:15

Guvernul a anunțat, miercuri, că va îngheța tarifele RCA la nivelul anului trecut, dar alte detalii nu au fost foarte clare, iar purtătorul de cuvânt nu a putut da detalii din ordonanța aprobată în ședința de miercuri a Guvernului, ședință la care purtătorul de cuvânt al Guvernului a participat.

"În acest moment ordonanţa a fost adoptată în Guvern. Va fi publicată în această seară. Transportatorii o pot vedea. (...) Va fi publicată tocmai pentru a putea fi consultată de transportatorii care mai au dubii (în privinţa organizării protestelor de joi - n.r.). Textul ordonanţei va putea fi văzut în această seară de către transportatori", a spus Liviu Iolu, într-un briefing de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că toate aspectele discutate şi agreate în negocierile cu transportatorii sunt incluse în ordonanţa de urgenţă, dar nu a putut explica mai multe elemente, nici la insistențele reporterilor.

Este scandal uriaş pe tema RCA. Transportatorii nu se pot pune de acord in privinta protestului de joi.

În timp ce unii se mulţumesc cu promisiunile autorităţilor, alţii spun că nu renunță la protest până nu văd ceva concret din partea Guvernului.

Premierul Dacian Cioloş a inclus în ordonanţa de urgenţă 12 propuneri din cele 14 făcute de transportatori, sperând astfel ca aceştia să renunţe la protest.

Mai mult, premierul susţine că nu din cauza Guvernului s-a ajuns în această situaţie, ci din cauza ASF.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close