Antena 3 CNN Politică Băsescu a cerut linie securizată de la STS la Scroviştea

Băsescu a cerut linie securizată de la STS la Scroviştea

Băsescu a cerut linie securizată de la STS la Scroviştea
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    31 Mar 2015   •   17:11
Fostul preşedinte Traian Băsescu a solicitat linie securizată de la Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) la casa de la Scroviştea, acolo unde locuieşte temporar.
 
Potrivit legii, fostul şef al statului poate beneficia, legal, de astfel de servicii.
 
"În reşedinţa în care locuieşte temporar fostul preşedinte al României, în zona Scroviştea, domnul Traian Băsescu nu are acces la sistemele de telefonie specială asigurate de către STS.
 
Potrivit unei Hotărâri a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, fostul preşedinte al României beneficiază, la cerere, pe durata vieţii, de servicii de telefonie publică, servicii protejate de internet şi servicii de securitate asociate acestora furnizate de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
 
Domnul Traian Băsescu a solicitat în scris STS operaţionalizarea acestor servicii", se arată în comunicatul de presă remis de STS.
 
Alţi foşti preşedinţi ai României, printre care Emil Constantinescu, nu au telefon de la STS acasă.
 
Informaţiile au fost prezentate marţi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris, luni, pe Facebook, că s-a mutat provizoriu la Scroviştea, la cererea sa, într-un spaţiu al RA-APPS de 120 de metri pătraţi, precizând că atunci când se vor termina reparaţiile la vila din strada Gogol 2 va reveni în Bucureşti.
 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close