x close

Băsescu ar putea denunţa coabitarea: O să fac o analiză. Nu-l mai girez pe Victor Ponta pentru că a încălcat pactul

de D.D.    |    03 Oct 2013   •   11:29

Preşedintele Băsescu a declarat, joi, că va face o analiză privind pactul de coabitare cu premierul Ponta. Şeful statului a menţionat că cel mai important punct, independenţa justiţiei, "s-a prăbuşit ieri" şi acest lucru îl face să se îndrepte spre denunţarea acestui pact.

Preşedintele a precizat că Victor Ponta ar fi încălcat pactul de coabitare.

Reacţia lui Victor Ponta la atacurile lui Traian Băsescu. "N-aş putea spune că sufăr"

"O să fac o analiză şi în după-amiaza asta mă voi pronunţa. Categoric, cel mai important punct, independenţa justiţiei, s-a prăbuşit ieri, cu binecuvântarea premierului Ponta şi acest lucru mă face să mă îndrept spre denunţarea pactului de coabitare şi informarea tuturor partenerilor în faţa cărora mi-am pus obrazul",a declarat Băsescu, potrivit Mediafax.

USL: Ruperea pactului de coabitare dintre preşedinte şi premier nu înseamnă nimic

Traian Băsescu a mai precizat că nu îl mai "girează" pe premierul Victor Ponta pentru că "a încălcat grav" pactul de coabitare şi "s-a băgat cu bocancii în justiţie".

"Nu-l mai girez pe Victor Ponta pentru că a încălcat grav pactul şi mai ales s-a băgat cu bocancii în justiţie, de dragul lui Dragnea", a spus Băsescu.

Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD, despre declaraţiile preşedintelui:


Băsescu a mai declarat că pactul de coabitare a fost conceput de la prima instalare a Guvernului Ponta, în aprilie-mai 2012, iar atunci l-a trimis şi Ponta nu a vrut să îl semneze, decizia privind semnarea fiind luată după alegerile din decembrie 2012, când premierul a fost de acord să îl semneze, fiind "o surpriză plăcută".

"Iată că Victor Ponta se dovedeşte mincinos, până şi cu un document politic extrem de important care l-a făcut frecventabil în Europa", a mai spus Traian Băsescu.
   
Întrebat dacă va denunţa pactul de coabitare, preşedintele Băsescu a răspuns: "Foarte probabil".
   
"Eu trebuie să fac o analiză, ce a respectat şi ce nu a respectat Ponta şi să văd dacă are rost să îl mai menţinem", a adăugat Băsescu.
      

Citeşte mai multe despre:

Traian Basescu pact de coabitare
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati