Antena 3 CNN Politică Băsescu: Cer demisia sau demiterea imediată a comandantului Jandarmeriei

Băsescu: Cer demisia sau demiterea imediată a comandantului Jandarmeriei

Băsescu: Cer demisia sau demiterea imediată a comandantului Jandarmeriei
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Sep 2014   •   18:57

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că cere demisia sau demiterea imediată a şefului Jandarmeriei. Şeful statului a reclamat o "obedienţă excesivă" în funcţionarea acestei instituţii.

"Dacă mai există ierarhie în acest stat sau dacă PSD mai este dispus ca statul să funcţioneze pe baza ierarhiei, eu, preşedintele României, cer demisia sau demiterea imediată a şefului Jandarmeriei", a spus Traian Băsescu.

Cele mai importante declaraţii ale preşedintelui:

- Au fost puse sub control politic o serie de instituţii, lucruri care pot afecta grav desfăşurarea alegerilor

- S-a emis o ordonanţă de urgenţă prin care nu se mai publică în Monitorul Oficial sumele alocate primăriilor, ci se emit ordine ale ministrului Dragnea, care repartizează banii cum vrea domnia sa. Există o lipsa de transparenţă a gestionării banului public.

- Alegerile pot fi afectate şi de Ordonanţa de urgenţă prin care se modifică structura Biroului Electoral Central şi a secţiilor de votare. Acest lucru nu se poate face prin ordonanţă de urgenţă. Ordonanţa trebuia atacată de Avocatul Poporului la Curtea Constituţională.

- Ordonanţa de urgenţă care a lansat perioada de transferuri la primari şi consilieri poate afecta procesul electoral.

- Avocatul Poporului este o anexă a Guvernului, singurul care poate ataca ordonanţele de urgenţă, a abandonat pur şi simplu mandatul său, a atacat acte normative care ţin de  siguranţa naţională

- Cer demisia sau demiterea imediată a comandantului Jandarmeriei.

- România va avea un portofoliu cu care nu o să ne fie ruşine

Despre comisarul european:

- Toate discuţiile mele, indiferent cu cine au fost făcute, au fost legate de nevoia asigurării unui portofoliu semnificativ.

- Ştiu că l-a descumpănit lista cu numele Corinei Creţu, să nu se sperie Victor Viorel, a fost o glumă lansată de la Bruxelles

- Oamenii de la Bruxelles au simţul umorului şi au lansat aceasta glumă la doua zile după ce Victor Viorel povestea ce negocieri complicate a avut. Întrebaţi-l cu cine a negociat.

- Vă asigur că România va avea un portofoliu de care să nu îi fie ruşine, dar el s-a speriat de o glumă.

Despre suspendare:

- Aş vrea să-l rog pe Tăriceanu să citească bine Constituţia. Nu poate planifica votul pe 23 septembrie şi referendumul pe 2 noiembrie. Preşedintele poate fi suspendat pentru o perioadă de maxim 30 de zile. Să citească Constituţia ca să nu se facă de râs.





×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close