Antena 3 CNN Politică Băsescu: Nu mi-a plăcut că soţiei mele i s-a pus o monedă ţigănească la gât, nici ei nu i-a plăcut

Băsescu: Nu mi-a plăcut că soţiei mele i s-a pus o monedă ţigănească la gât, nici ei nu i-a plăcut

de M.Z.    |    10 Iul 2014   •   13:01
Preşedintele Traian Băsescu face eforturi să se dezică pe cât poate şi de cumătrul său, Bercea Mondial. 
 
Şeful statului spune că nu a ştiut şi a aflat din presă că Mircea Băsescu îi va boteza nepotul, nu i-a plăcut la Costeşti, nu i-a plăcut momentul în care Mariei Băsescu i-a fost pus bănuţul de aur la gât, iar SPP nu are nicio vină că nu l-a informat despre interlop. 
 
"Eu am aflat din presă că Mircea Băsescu vrea să fie naş la familia Bercea. Mulţi au profitat de ce s-a întâmplat la Costeşti. Acolo a fost un incident pe care nu-l reproşez SPP, pentru că n-a avut informaţii că Bercea Mondial este periculos. Nu mi-a plăcut faptul că i s-a pus o monedă ţigănească la gât soţiei mele, nici ei nu i-a plăcut. Am predat acea monedă să intre în patrimoniul statului. Când intri în mulţime, ai tot felul de riscuri, dar nu poţi să trăieşti izolat ca preşedinte. Eşti rodul votului lor. O spun fără nicio reţinere, am încercat o apropiere de minoritatea asta pentru a nu rămâne izolată", a spus, joi, preşedintele Traian Băsescu, între-un interviu la Adevărul.
 
Dar voturile lui Bercea au fost bune, recunoaşte Băsescu

Citiţi şi Traian Băsescu: Mă gândisem să demisionez. După mandat, îmi apăr fratele
 
 
Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.
 
Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Pe 20 iunie, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

×
Subiecte în articol: Maria Basescu
Parteneri
x close