Antena 3 CNN Politică Băsescu: Sper să nu ajungem cu problema aderării la Schengen în Consiliul European

Băsescu: Sper să nu ajungem cu problema aderării la Schengen în Consiliul European

Băsescu: Sper să nu ajungem cu problema aderării la Schengen în Consiliul European
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    16 Noi 2011   •   14:58

Preşedintele Traian Băsescu a spun, miercuri, că speră să nu ajungem cu problema aderării la Schengen pe agenda Consiliulului European, din decembrie.

"În mod normal, preşedintele van Rompuy (preşedintele Consiliului European - n.r.) a spus că, în lipsa unei clarificări din partea Finlandei şi Olandei până la următorul Consiliu, care va avea loc în 12 decembrie, va pune problema pe agenda Consiliului European. Eu sper să nu ajungem cu problema aderării la spaţiul Schengen în Consiliul European, eu sper ca problema să se rezolve înainte. Eu sper să convingem şi Olanda. Finlanda vine pe propunerea franco-germană cu acces în două trepte, o să fie martie pe plan aerian-naval şi în iunie-iulie, pe terestru", a declarat şeful statului, la postul public de radio.

Preşedintele Băsescu a ţinut să sublinieze că amânarea aderării României la Schengen, care a avut loc în septembrie, afectează economia ţării.

"Economia României este afectată de lipsa accesului la spaţiul Schengen", a afirmat şeful statului.

De asemenea, Traian Băsescu a mai spus că pregătirea pentru aderarea la Schengen este un proces tehnic, şi nu unul politic.

"Ceea ce este extrem de pozitiv e că nimeni nu mai acuză lipsa de voinţa politică, nimeni nu mai face reproşuri Guvernului, Parlamentului că nu are voinţă, nu se mai tergiversează dosarele de corupţie şi mare corupţie", a conschis şeful statului.

×
Subiecte în articol: România spatiu Schengen aderare Olanda
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close