Antena 3 CNN Politică Blocaj în USL pe tema numirii unui nou ministru la Cultură

Blocaj în USL pe tema numirii unui nou ministru la Cultură

Blocaj în USL pe tema numirii unui nou ministru la Cultură
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Dec 2013   •   09:49

Blocaj în USL pe tema desemnării unui nou ministru al Culturii. Biroul Politic al PNL l-a nominalizat vineri pe deputatul Gigel Ştirbu pentru acest portofoliu, însă premierul Victor Ponta nu a trimis propunerea la Cotroceni.


Potrivit unor surse politice, liberalii se aşteaptă ca Ponta să respingă nominalizarea, drept răspuns la declaraţiile recente ale lui Crin Antonescu, pentru care Ponta l-a acuzat că l-a lăsat offsaid.

Vicepreşedinte PSD: Premierul Victor Ponta NU a fost de acord cu numirea lui Gigel Ştirbu la Ministerul Culturii

Ponta a declarat că nu este corect să fie invocată vreo poziţie a sa în legătură cu nominalizarea lui Gigel Ştirbu din partea PNL la Cultură.
 
Şeful CJ Olt a declarat că l-a sunat pe Gigel Ştirbu să-l felicite pentru această nominalizare, iar deputatul propus pentru Cultură i-a răspuns că nu are de ce să-l felicite, pentru că Victor Ponta nu este de acord cu nominalizarea sa.
 
Între Ponta şi Antonescu nu au existat până acum discuţii pe tema nominalizării lui Ştirbu.

Gigel Ştirbu, propunerea PNL pentru Ministerul Culturii, se află la cel de-al doilea mandat în Parlamentul României, fiind de profesie preot ajuns în 2005 subprefect, iar în 2007, secretar de stat în Ministerul Culturii, în Guvernul condus de Călin Popescu-Tăriceanu. 

Daniel Barbu i-a înaintat, joi, premierului Victor Ponta demisia din funcţia de ministru al Culturii

Demisia lui Barbu vine după ce acesta a spus că bugetul pentru bolnavii de HIV/SIDA este prea mare: Ministrul Barbu vede prea mare bugetul pentru bolnavii de HIV: Am fost cutremurat câte Festivaluri Shakespeare puteam face.

Citiţi şi Viitorul ministru al Culturii păşeşte cu stângul. Ce replică AGRAMATĂ a dat Gigel Ştirbu
 

 

×
Subiecte în articol: Gigel Stirbu Crin Antonescu Victor Ponta
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close