Antena 3 CNN Politică Boc: În 2011, România a ajuns la o creştere PIB de circa 2% şi a respectat ţinta de deficit

Boc: În 2011, România a ajuns la o creştere PIB de circa 2% şi a respectat ţinta de deficit

Boc: În 2011, România a ajuns la o creştere PIB de circa 2% şi a respectat ţinta de deficit
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Ian 2012   •   15:40

România a reuşit să îndeplinească fără probleme indicatorii propuşi de creştere economică şi deficit bugetar pentru anul precendent, a anunţat premierul Emil Boc, în prima şedinţă de Guvern din 2012.

În acest sens, România a înregistrat o creştere economică de aproape 2% şi s-a încadrat în ţinta deficitului bugetar de maximum 4,4% din PIB, pentru acest an, unul dintre obiective fiind atragerea a circa 7 miliarde euro fonduri europene, reprezentând o rată de absorbţie de 20%.

Alte obiective menţionate de premier, pentru anul 2012, au fost continuarea reformei fiscale, a procesului de restructurare a companiilor de stat şi a sistemului de sănătate, aplicarea Legii Educaţiei, a Codului Muncii şi a Legii dialogului social, precum şi combaterea evaziunii fiscale, în special, pe componenta accizelor.
   
"Vreau ca ANAF şi Ministerul Finanţelor să ştie că vom fi cu ochii pe ei şi pe tot ce înseamnă evaziune fiscală", a declarat Boc.

Premierul Emil Boc a ţinut să le mulţumească colegilor săi de Cabinet pentru activitatea din 2011.
   
"Apreciez efortul pe care l-aţi făcut pentru îndeplinirea ţinetelor macro-economice pentru 2011. Faptul că am reuşit să rămânem în deficitul bugetar de 4,4 şi să avem o creştere de peste 1,5 %, cât ne-am propus, este o dovadă de seriozitate şi credibilitate a Guvernului, în contextul european nu tocmai optimist" a încheiat Emil Boc.

 


×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close