Antena 3 CNN Politică Boc: Obiectivul politic principal al PDL rămâne reducerea numărului de parlamentari la 300

Boc: Obiectivul politic principal al PDL rămâne reducerea numărului de parlamentari la 300

Boc: Obiectivul politic principal al PDL rămâne reducerea numărului de parlamentari la 300
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    09 Mai 2012   •   17:30

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că obiectivul politic principal al partidului pe care îl conduce rămâne revizuirea Constituţiei în sensul reducerii numărului de parlamentari, scrie Agerpres.

Conform declaraţiilor lui Emil Boc, membrii PDL îşi doresc ca la alegerile din toamnă ''românii să voteze 300 de senatori şi deputaţi şi nu 471".

Precizările sale au venit ca reacţie la declaraţia social-democratului Dan Şova, potrivit căruia la Camera Deputaţilor se va cere scoaterea prevederii privind pragul electoral din legea privind votul uninominal majoritar într-un singur tur adoptată în această săptămână la Senat.

"Să lăsăm vrăjelile domnului Şova şi ale celor de la USL. Ei trebuie să spună direct şi simplu de ce nu doresc să reducem numărul de parlamentari la 300 şi românii să voteze în toamnă 300 de parlamentari şi nu 471 câţi au fost în 2008 şi câţi sunt acum oficial în Parlamentul României ca număr, chiar dacă au fost anumite demisii sau retrageri? Numărul oficial de parlamentari este 471. (...) În rest, a intra în retorică din aceasta a avea sau nu prag electoral, avem vot uninominal acum. Şi PDL s-a bătut pentru votul uninominal să-l avem. El există. Poate fi îmbunătăţit, de acord. Dar să nu uităm că substanţa reformei sistemului politic o reprezintă reducerea numărului de parlamentari pe care USL trebuie să o facă. Şi pentru asta Constituţia este în Camera Deputaţilor, doar aşteaptă votul USL. (...) Noi vom insista cât va fi cu putinţă din punct de vedere politic pentru ca reducerea numărului de parlamentari să fie operabilă pentru această toamnă. Acesta este obiectivul politic al PDL", a precizat Emil Boc.

Potrivit acestuia, în decizia Curţii Constituţionale privind legea comasării alegerilor se menţionează că legea electorală nu poate fi modificată cu un an înainte de alegeri.
 

×
Subiecte în articol: Emil Boc Senat
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close