Antena 3 CNN Politică Boc: "Preşedintele Băsescu va decide funcţia de premier." PNL, cu un picior în opoziţie

Boc: "Preşedintele Băsescu va decide funcţia de premier." PNL, cu un picior în opoziţie

Boc: "Preşedintele Băsescu va decide funcţia de premier." PNL, cu un picior în opoziţie
03 Dec 2008   •   14:50

PD-L pare partidul cel mai important în acest moment pe scena politică. Şi acest lucru se întâmplă nu doar pentru că au obţinut cele mai multe mandate în Parlament, ci şi pentru că este şi partidul preferat al preşedintelui Traian Băsescu. Acest lucru a fost confirmat şi de preşedintele PD-L, Emil Boc, care a spus explicit că viitorul premier va fi desemnat de Cotroceni: "Ne exprimăm speranţa că avem dreptul moral de a obţine funcţia de premier, dar preşedintele României e liber să decidă cine va ocupa această funcţie", a declarat Boc.
VEZI PREMIERII AGREAŢI DE PREŞEDINTELE TRAIAN BĂSESCU
Preşedintele PD-L a mai spus că partidul său nu va negocia cu nimeni până joi, când se vor anunţa rezultatele oficiale de la Biroul Electoral Central. De asemenea, tot joi este de aşteptat ca Traian Băsescu să înceapă consultările cu partidele.
EMIL BOC VREA UN PREMIER PROPUS DE COTROCENI

Aceste declaraţii vin la puţin timp după ce lideri din garda veche a PSD susţineau că cea mai viabilă alianţă este cea dintre PSD-PC şi PD-L. Mai mult, Miron Mitrea dădea de înţeles că funcţia de premier va aparţine PD-L, deşi preşedintele PSD, Mircea Geoană, nu a anunţat până acum că renunţă la această funcţie. Şi Viorel Hrebenciuc spunea că negocierile cu PNL nu par să meargă în direcţia bună, alianţa cea mai bună pentru PSD fiind cea cu PD-L.
Surprinzător, după ce în prima zi de negocieri PNL părea partidul curtat de toată lumea, în cea de a doua zi liberalii par a fi deja cu un picior în opoziţie. Totuşi, surprize pot apărea în permanenţă, mai ales că negocierile dintre partide sunt în toi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close