Antena 3 CNN Politică Bogdan Chirieac, despre întâlnirea de urgență dintre Orban și Iohannis: „Adevăratul conducător al Guvernului PNL este președintele”

Bogdan Chirieac, despre întâlnirea de urgență dintre Orban și Iohannis: „Adevăratul conducător al Guvernului PNL este președintele”

Bogdan Chirieac, despre întâlnirea de urgență dintre Orban și Iohannis: „Adevăratul conducător al Guvernului PNL este președintele”
01 Noi 2019   •   14:59

Jurnalistul Bogdan Chirieac a comentat într-o intervenție telefonică la Antena 3 informația cu privire la întâlnirea din Klaus Iohannis și Ludovic Orban, subliniind că ar fi înțelept din partea președintelui dacă i-ar cere lui Ludovic Orban schimbarea anumitor miniștri, astfel „Guvernul liberal pleacă la drum cu un balans care va fi intens speculat cum se întâmplă,  de către Opoziție”.

Bogdan Chirieac spune că adevăratul conducător al Guvernului Orban este, de fapt, președintele actual Klaus Iohannis, adăugând că pot exista schimbări majore cu privire la învestitura Guvernului PNL, însă, la momentul actual, Orban are cvorumul necesar.

„Dar să nu uităm că, în cazul moțiunii de cenzură, în dimineaţa zilei de 10 octombrie, aceasta nu trecea. Cu ultimele negocieri, a trecut. Sigur, se poate întâmpla şi fenomenul invers, adică, totuşi, în momentul numărării parlamentarilor în sală, să nu se întrunească numărul minim de 233 de persoane. Dar, astăzi, când vorbim, Orban are cvorumul necesar pentru trecerea Guvernului", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac.

”Ludovic Orban a făcut ce trebuie să facă un premier”

Jurnalistul consideră că Ludovic Orban și-a îndeplinit toate atribuțiile pe care le avea un premier desemnat. 

„A vorbit cu toată lumea. Şi cu PSD, intens, cu PRO România, minorităţile naţionale, toate, altele decât cea maghiară. Fundamental, domnul Orban are grijă de fiecare vot, cum este normal să fie", a mai spus Bogdan Chirieac.

Reamintim că Ludovic Orban, premierul desemnat după căderea Guvernului Dăncilă, urmează să se întâlnească, vineri, la ora 16,00 cu președintele Klaus IohannisPNL a luat decizia să nu retragă niciun ministru din Cabinetul Orban, nici măcar pe cei care au primit aviz negativ în comisiile de specialitate.

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close