Antena 3 CNN Politică Bogdan Chirieac: Simbolul epocii Băsescu este o pereche de cătuşe

Bogdan Chirieac: Simbolul epocii Băsescu este o pereche de cătuşe

Bogdan Chirieac: Simbolul epocii Băsescu este o pereche de cătuşe
24 Iul 2014   •   17:56

Portul Constanţa a fost împânzit astăzi de poliţişti. Acţiunea a vizat firmele bănuite de activităţi ilegale. Au fost cotrolate toate documentele mărfurilor care intră sau ies din port. În port se află şi sediul firmei lui Mircea Băsescu, de unde a fost săltat ginerele lui bercea Mondial în urma unui flagrant organizat de DNA.

Din dispozitia inspectorului general, chestor general de poliție Petre Tobă, Politia Română a declanșat o amplă acțiune de verificare a legalității mărfurilor transportate în Portul Constanța, în scopul prevenirii activităților ilicite, ce afectează atât veniturile bugetare, cât și mediul concurențial. Vor fi vizate în special transporturile de cereale, dar și celelalte transporturi cu produse autohtone (lemn, deșeuri metalice și nemetalice etc.).

Una dintre cele mai importante zone cu specific comercial, de intrare și ieșire din România a mărfurilor de orice fel, este Portul Constanța. Astfel, din dispoziția șefului Poliției Române, efective din cadrul Poliţiei Române acționează în sistem integrat pentru verificarea şi controlul legalităţii transportului de mărfuri efectuat către Portul Constanţa pe cale rutieră, feroviară şi navală.

Activităţile se desfășoară în puncte de microfiltre, fiind verificată legalitatea documentelor şi a mărfurilor transportate către porţile de acces auto din Portul Constanţa, către ecluzele canalului Dunăre - Marea Neagră şi către triajele CFR din judeţul Constanţa.

În cadrul ediţiei de astăzi al emisiunii "100 de Minute cu Alessandra Stoicescu", împreună cu invitaţii au discutat pe larg despre acest subiect.


×
Subiecte în articol: evaziune fiscala
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close