Antena 3 CNN Politică Începe Unirea! Directorul unui reputat liceu din Chișinău vine deputat în Parlamentul României

Începe Unirea! Directorul unui reputat liceu din Chișinău vine deputat în Parlamentul României

Directorul liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău, Boris Volosatîi, vine deputat în Parlamentul României după ce partidul din care face parte, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), a trecut pragul de 5% la alegerile parlamentare.

Începe Unirea! Directorul unui reputat liceu din Chișinău vine deputat în Parlamentul României
de Dana Musceleanu    |    07 Dec 2020   •   15:00

Moldoveanul promite că primul lucru pe care îl va face împreună cu colegii sai va fi să înregistreze un proiect de lege privind defrișarea pădurilor și să pună pe masa deputaților tratatul de fraternitate dintre România și Republica. Moldova.

„Nu vom uita promisiunile noastre. AUR intră în Parlament cu certitudine, avem circa 25% de pe diaspora. Asta înseamnă și un senator din diaspora. Toate întrebările vor fi realizate în acest mandat. Munca noastră începe de astăzi. Vom aduce după cum v-am promis dreptatea pentru România și dreptate pentru români. Prima propunere va fi interzicerea tăierii pădurilor și vom transmite spre consultare tratatul de fraternitate cu R. Moldova”, a declarat Boris Volosatîi, citat de agora.md. 

Timp de 30 de ani, Boris Volosatîi a condus liceul „Gheorghe Asachi” din Chișinău. El a candidat ca independent pentru funcția de deputat la alegerile parlamentare din R. Moldova, din februarie 2019, însă a fost surclasat de liderul Platformei DA, Andrei Năstase. 

Rezultatul obținut de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), creată în septembrie 2019 și condusă de George Simion, a fost marea surpriză a alegerilor parlamentare din  6 decembrie 2020.

Formațiunea cu discurs naționalist s-a clasat prima în Italia și pe locul al doilea în Spania, țările cu cele mai mari comunități de români din afara granițelor, potrivit rezultatelor parțiale anuntate luni. Tot pe primul loc s-a situat și în opțiunea alegătorilor din Cipru - cu 36,71%, iar în Franța, AUR s-a situat pe locul doi - 25,87% din voturi.

Potrivit rezultatelor transmise de BEC la ora 13.00, AUR are un procentaj de 8,29% la Camera Deputatilor si 8,67% la Senat. 

 

 

×
Subiecte în articol: aur Chisinau Parlamentul Romaniei
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close