Antena 3 CNN Politică Camera Deputaţilor, sume URIAŞE pentru deplasări

Camera Deputaţilor, sume URIAŞE pentru deplasări

12 Apr 2015   •   18:53
Camera Deputaţilor a plătit numai în luna februarie peste 200 de mii de lei pentru vizitele aleşilor în străinătate. Suma uriaşă a fost decontată pentru plimbări în SUA, Monaco, Letonia, Spania, Israel, Turcia sau Elveţia. Nu este o noutate însă.Deputaţii au fost şi anii trecuţi campioni la astfel de cheltuieli. În 2014 Camera Deputaţilor a plătit peste 2 milioane de lei pentru a-i trimite pe aleşi în străinătate. 
 
Cea mai scumpă deplasare a deputaţilor a fost în Franţa: 74.253 de lei. Opt parlamentari au participat la prima Sesiune Adunării Parlamentare a Consiliului Europei din 2015. 
 
Pentru alte patru zile la Monaco, cemera a plătit 6.724 de lei. Cum actele de decont sunt deocamdată pe circuitul contabil al instituţiei, se s-a aflat oficial cine a fost deputatul sau deputata care a participat acolo la cea de-a IX-a Sesiune Plenară a Adunării Parlamentare a Mediteranei.
 
O altă vizită costisitioare a fost în Letonia. Deputaţii Mihai Baltă şi Petru Andea au stat zile la Riga şi Camera Deputaţilor a plătit 8.284 de lei. 
 
Alţi 12.115 de lei au fost cheltuiţi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea şi de deputaţii PSD Florin Iordache şi Claudiu Manda. Aceştia au mers două zile în Belgia, unde au participat la "Săptămâna Parlamentară Europeană". Şi tot Valeriu Zgonea împreună cu alţi trei colegi au fost în Israel. În cele patru zile, camera a decontat 29.271 de lei.
 
În total, pentru toate deplasările deputaţilor pe luna februarie, suma a ajuns la  203.778 de lei. Deşi au la dispoziţie o lună să-şi facă decontul din momentul în care se întorc dintr-o vizită, unele informări cu privire la deplasări sunt şi acum în curs de elaborare. De aceea, unele date oficiale privind numele celor care au făcut deplasări nu au fost date publicităţii nici acum de Cameră. 
 

×

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close