Antena 3 CNN Politică Care sunt candidații partidelor pentru Primăria Capitalei și primăriile de sector

Care sunt candidații partidelor pentru Primăria Capitalei și primăriile de sector

Care sunt candidații partidelor pentru Primăria Capitalei și primăriile de sector
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Mar 2016   •   13:47
ALEGERI LOCALE 2016. Mai sunt doar două luni până începe campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie şi partidele încă nu s-au decis pe cine să arunce în cursa pentru primăriile din Bucureşti.
 
Se fac strategii, pentru că numirile sunt cruciale. Cine câştigă alegerile în Capitală are prima şansă să câştige apoi alegerile parlamentare, aşa că bătălia este dură.
 
 
ALEGERI LOCALE 2016. Pentru Primăria Generală, PNL l-a aruncat într-un final pe Ludovic Orban în luptă. PSD mizează în schimb pe Gabriela Firea. Cu toate că şefa PSD Bucureşti stă bine în sondaje, Liviu Dragnea a cerut o nouă măsurătoare sociologică pe baza căreia va lua o decizie în privinţa candidatului.
 
Şi partidele mici şi-au desemnat candidaţi, iar în cursă au mai intrat Nicuşor Dan din partea Uniunii Salvaţi Bucureştiul şi Ciprian Ciucu, din partea formaţiunii Monicăi Macovei.
 
 
La sectoare, doar PNL a definitivat lista de candidaţi, cu excepţia Sectorului 6, unde deocamdată nu a găsit o soluţie, în timp ce PSD şi ALDE încă mai negociază. Şi demisia lui Gabriel Oprea din fruntea UNPR a complicat lucrurile, deoarece Liviu Dragnea trebuie să poarte separat negocieri cu liderii partidului.
 
La Sectorul 1, ALDE vrea neapărat să propună un candidat şi ar merge cu Daniel Barbu sau Daniel Constantin. Dacă nu se înţelege cu ALDE, PSD l-ar putea propune cu Dan Tudorache. Liberalii au optat pentru fostul PDL-ist Alexandru Nazare.
 
La Sectorul 2, UNPR îl propune pe Neculai Onţanu, PNL pe deputatul Dan Cristian Popescu, iar PSD, dacă nu bate palma cu Onţanu, ar putea merge cu un fost ministru din Guvernul Ponta. ALDE vrea şi ea candidat la Sectorul 2 şi îl pregăteşte pe sindicalistul Dragoş Frumosu.
 
La Sectorul 3, PSD mizează pe actualul primar Robert Negoiţă, în timp ce liberalii au anunţat candidatura necunoscutului Florin Ştefan Vasile.
 
La Sectorul 4, o posibilă candidatură surpriză ar putea fi ce a fostului primar Cristian Popescu Piedone. Pentru a-l contracara, PSD ar dori să-l arunce în cursă pe fostul ministru Orlando Teodorovici, iar PNL merge cu actualul primar general interimar, Răzvan Sava.
 
La Sectorul 5, doar liberalii au anunţat candidatul, pe deputatul Ovidiu Raețchi. PSD are o problemă, după ce candidatul Cristian Rizea a fost pus sub acuzare de DNA, dar a luat în calcul să îl desemneze pe deputatul Daniel Florea. Şi Marian Vanghelie doreşte un nou mandat şi strânge deja semnături pentru candidatură.
 
La Sectorul 6, PNL nu are candidat. Deputatul Răzvan Mironescu nu este pe placul conducerii partidului, aşa că PNL amână o decizie. PSD îl are pe senatorul Gabriel Mutu, asta dacă nu cumva candidatura va reveni partidului lui Tăriceanu, care ar dori ca aici să candideze fosta jurnalistă Laura Chiriac.
 
 
 
CINE SE BATE PENTRU CAPITALĂ
 
PSD - Gabriela Firea
 
PNL - Ludovic Orban
 
USD - Nicuşor Dan
 
M10 - Ciprian Ciucu
 
 
LUPTĂ STRÂNSĂ LA SECTORUL 1
 
ALDE - Daniel Barbu/ Daniel Constantin
 
PSD - Dan Tudorache
 
PNL - Alexandru Nazare
 

CINE VREA PRIMĂRIA LUI ONŢANU
 
PNL - Dan Cristian Popescu
 
UNPR - Neculai Onţanu
 
ALDE - Dragoş Frumosu
 
PSD - un fost ministru din Guvernul Ponta
 
 
CANDIDAŢI PENTRU SECTORUL 3
 
PSD - Robert Negoiţă
 
PNL - Florin Ştefan Vasile
 
 
CANDIDAŢI PENTRU SECTORUL 4
 
Cristian Popescu Piedone
 
PNL - Răzvan Sava
 
PSD - Orlando Teodorovici
 
 
CANDIDAŢI PENTRU SECTORUL 5
 
PNL - Ovidiu Raețchi
 
PSD - Daniel Florea / Dumitru Chiriţă
 
Marian Vanghelie
 
 
CANDIDAŢI PENTRU SECTORUL 6
 
PSD - Gabriel Mutu/ Laura Chiriac (ALDE)

×
Subiecte în articol: alegeri locale 2016 alegeri locale
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close