Antena 3 CNN Politică Carmen Dan: Aderarea la Schengen trenează pe nedrept. România a îndeplinit toate condițiile

Carmen Dan: Aderarea la Schengen trenează pe nedrept. România a îndeplinit toate condițiile

Carmen Dan: Aderarea la Schengen trenează pe nedrept. România a îndeplinit toate condițiile
05 Feb 2019   •   18:05

Update: Ministrul de Interne, Carmen Dan, a vorbit, marți, într-o „Ediție specială”, despre bugetul pe 2019, dar și despre aderarea României la spațiul Schengen.

Despre bugetul pe 2019

„Ne dorim să fie un buget bun, un buget care să acopere problemele reale. Am să vorbesc ca om acum, dacă în calitate de cetățean aș fi întrebată ce îmi doresc mai mult, aș spune că îmi doresc acel program (n.r - de Sănătate). Era și o nevoie de a face și acest pas și de a obține avizul CSAT. Președintele Iohannis are o atitudine combatantă atunci când vine vorba de anumite bugete. E mult mai preocupat de bugetul unei structuri de informații, decât de bugetul ministerelor. SPP asigură paza și protecția președintelui, a demnitarilor străini care vin în România. Acest buget, pentru SPP a trebuit să fie configurat pentru ceea ce acoperă. În fiecare an am reușit să aducem un plus la buget”, a spus Carmen Dan. 

Citește și: Carmen Dan: Iohannis e mai preocupat de bugetul unei structuri de informaţii decât de cel al MAI

Despre Schengen

„Eu cred că era obligatoriu să exploatăm acest lucru. Este o întâlnire importantă. Aș vorbi mai puțin tehnic. Vorbim despre spațiul Schengen și cei mai mulți dintre români se gândesc la aderare. Vorbim despre un dosar pe care trebuia să îl scot din acel sertar în care stătea demult, pentru a ști care este poziția celorlalți miniștri de Interne. Unii spun că nu ne interesează subiectul. Este o muncă în timp. Avem toate argumentele de partea noastră pentru a justifica. Este o temă importantă. Schengen nu presupune doar extindere, înseamnă și libera circulație”, a spus Carmen Dan. 

Despre migrație

Specialiștii mi-au transmis că am reușit să închidem un dosar important. Un dosar în care lucrurile nu erau foarte clare. Am obținut acord și este aceeași atitudine. Pentru mine, ca ministru de Interne, cred că dosarele sunt importante. Noi, în acest mandat trebuie să ne mișcăm mai repede decât alții. Referitor la migrație, am început prima zi de mandat, cu o criză, criza din Malta cu acea ambarcațiune”, a mai spus ministrul. 

Despre protestele sindicatelor

„Fiecare cu agenda lui. Noi avem un eveniment imposrtant de organizat. Dacă sunt persoane care au pe agenda activități de vizibilitate, foarte bine. Doar coincidența ca dată ar putea fi comentată. Vineri, pe 8, după momentul nostru important, va exista o întâlnire la minister în care se vor discuta toate problemele ridicate”, a menționat ministrul de Interne.

Despre conflictele cu Klaus Iohannis

„Am avut o reacție firească. Nu era legea PSD, nu era legea lui Carmen Dan, era unul dintre cele mai dezbătute proiecte. Dacă ar fi dorit să discute... Sunt tare curioasă dacă și domnul președinte ar putea deschide acest subiect. Eu aștept să fie o activitate pentru România. Noi vom sprijini cu tot ce se poate de la ministerul de Interne”, a explicat ministrul.

Despre protestul din 10 august

„E greu să comentez ce spune domnul Bădulescu, care nu se hotărăște când a mințit. A reușit să stârnească un interes. Foarte rău că nu a spus adevărul. În august, nu prea mai era premier (n.r. - Mihai Tudose) de șapte luni de zile”, a mai precizat ministrul Carmen Dan. 

Știrea inițială

Ministrul de Interne, Carmen Dan, vine, marți, la Antena 3, într-o „Ediție specială”, de la ora 18.00.

Ce se întâmplă cu bugetul pe 2019, ce pregătește PSD în războiul cu Iohannis și cine are interes să aducă în prim plan protestele din 10 august?

Ministrul Carmen Dan va răspunde celor mai incomode întrebări. 

 

 

×
Subiecte în articol: razboi Iohannis carmen dan

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close