Cât câștigă un deputat! Un parlamentar USR și-a făcut public salariul pe o rețea de socializare

09 Feb 2017   •   13:52
Cât câștigă un deputat! Un parlamentar USR și-a făcut public salariul pe o rețea de socializare Foto: Facebook

Un deputat USR a scris pe pagina sa de Facebook câți bani primește un parlamentar și mai ales pentru ce. „Transparența este o valoare fundamentală în activitatea mea ca parlamentar”, și-a motivat Iulian Bulai gestul. Deputatul a ținut și să precizeze că informațiile sunt publice.

„Banii sunt "ochiul dracului”. Nu am devenit parlamentar pentru bani. Exista multe mituri despre cat de multi bani câștiga un parlamentar. Pentru a înlătura orice mit asupra acestui aspect, voi împărtăși cu voi urmatoarele informații:

Un parlamentar (deputat) are o indemnizație (salariu) de 5564 RON.

Pe langa salariu, se mai adauga urmatoarele sume care sunt fie fixe (sume forfetare) fie sume care variază (diurne).

Așadar, mai dispunem de urmatoarele sume:

- 4600 RON, suma forfetară pentru locuința in Bucuresti (doar pentru parlamentarii care nu au domiciliu in București)

- 1400 RON, combustibil

- 476 RON, suma alocată pentru deplasări in circumscripția electorala.

- 616 RON, (diurna pe ianuarie. Se primește 160 RON pe zi de activitate in plen)

..........

- 11400 RON, suma forfetară pentru activitatea parlamentara (cabinet parlamentar, angajați, protocol, alte cheltuieli) Aceasta este suma bruta din care se scad si taxele angajatorului. Suma neta poate varia intre 8500 si 9500 RON.

Aceasta suma este singura care nu se folosește in scop personal. Jumatate trebuie decontată pe baza de acte justificative, jumatate pe baza de declarație pe proprie răspundere.

Imi doresc ca aceasta suma sa fie folosită in mod cat mai transparent. In urmatoarele luni voi reveni cu o postare in care voi explica modul in care aceasta suma va fi folosită de catre cabinetul meu, care va include puncte de lucru in Roman, Piatra Neamt si parțial si Suceava”, a scris parlamentarul.

 

 

ExitPOLL
Parteneri
x close