Antena 3 CNN Politică Cazurile Sarkozy şi Băsescu, asemănări şi deosebiri. Adrian Ursu: Sunt diferenţe mari

Cazurile Sarkozy şi Băsescu, asemănări şi deosebiri. Adrian Ursu: Sunt diferenţe mari

Cazurile Sarkozy şi Băsescu, asemănări şi deosebiri. Adrian Ursu: Sunt diferenţe mari
de M.Z.    |    01 Iul 2014   •   19:44

Două ţări ale UE, două scandaluri de mari proporţii, respectiv cazul Traian Băsescu (Mircea Băsescu) şi Nicholas Sarkozy. Totuşi, între cele două cazuri sunt diferenţe mari, a explicat jurnalistul Adrian Ursu, marţi, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Un scandal uriaş zguduie Franţa. Fostul preşedinte Nicholas Sarkozy este, de azi dimineaţă, după gratii, acuzat fiind de trafic de influenţă, după ce ar fi încercat să afle date dintr-un dosar

În respectivul dosar, Sarkozy este cercetat pentru că ar fi luat 50 de milioane de euro de la fostul dictator libian Muammar Gaddafi, pentru campania sa electorală din 2007. 

Între 2007 şi 2012, Sarkozy ar fi încercat să afle de la un magistrat date despre acest dosar promiţându-i în schimb un post înalt la Monaco.

La noi, fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.
 
Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Radu Tudor este de părere că faptele pe care le-a săvârşit Sarkozy le vedem de peste 10 ani sub mandatul lui Traian Băsescu, şi anume:

-obţinerea de infromaţii din dosare aflate în curs.

-folosirea dosarelor care sunt făcate la comandă pentru compromiterea adversarilor politici.

-utilizarea interceptărilor făcute de serviicile secrete pentru sporirea puterii preşedintelui în dauna adeversarilor.

Adrian Ursu a subliniat importanţa unor diferenţe consistente între cele două scandaluri de proporţii.

-Sarkozy a încercat că obţină informaţii dintr-un dosar, în vreme ce Traian Băsescu a obţinut de fiecare dată şi le-a şi utilizat în scop de şantaj sau în scop de protecţie apropiată-

-Sarkozy a obţinut finanţare pentru campanie electorală, în vreme ce Traian Băsescu a comis nenumărate fapte prin care a obţinut bani direct pentru sine şi pentru familia sa-

-Fiul lui Nicholas Sarkozy este consilier la periferia Parisului. NU s-a dus la Bruxelles precum domnişoara EBa, cu sprijinul şi frauda electorală organizată de tatăl ei, Băsescu Traian.

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Pe 20 iunie, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

Citiţi şi: Cazul Băsescu-Bercea Mondial: Cronologia unei muşamalizări

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close