Antena 3 CNN Politică Ce premier va pune PSD după moţiune. Anunţul neaşteptat făcut de Ciolacu

Ce premier va pune PSD după moţiune. Anunţul neaşteptat făcut de Ciolacu

Social-democraţii au depus moţiunea de cenzură şi, cu acest prilej, Marcel Ciolacu a făcut şi un anunţ neaşteptat: PSD va propune un premier care nu este social-democrat. De cealaltă parte, premierul Ludovic Orban se declară încrezător că moţiunea nu va trece.

Ce premier va pune PSD după moţiune. Anunţul neaşteptat făcut de Ciolacu
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    18 Aug 2020   •   09:46

"Avem o propunere de prim-ministru. Nu este membru PSD în acest moment", a declarat preşedintele interimar Marcel Ciolacu, acesta fiind asul din mâneca PSD care ar putea da peste cap planurile preşedintelui, după ce Klaus Iohannis a spus că răspicat că nu va numi un premier din PSD.

Actual şef al Executivului se declară însă încrezător că moţiunea de cenzură nu are soţi de izbândă.

Orban: Este de gâgă ce face PSD

"Să pună mâna pe putere, ca să organizeze ei alegerile locale şi parlamentare, asta este în capul lor. Să fure la vot. Este de gâgă faptul că moţiunea de cenzură se depune în sesiune parlamentară, nu în vacanţă parlamentară", a spus premierul Ludovic Orban.

"Nu am văzut niciun articol care să împiedice la vot în timpul sesiunii extraordinare. Eu doresc să votăm cât mai repede această moţiune", a replicat Marcel Ciolacu.

Moţiunea de cenzură va fi citită joi în Parlament, contrar voinţei liberale care voia ca documentul să fie citit tocmai luna viitoare.

Soarta moţiunii de cenzură este cel puţin sub semnul întrebării, pentru că documentul este semnat de 205 parlamentari, iar pentru ca moţiunea să treacă sunt necesare 233 de voturi.

Pe ce voturi se bazează PSD la moţiune

Reprezentanţii partidelor cu rol hotărâtor în acest sens au precizat în direct la Antena 3 dacă vor da sau nu voturile necesare.

Moţiunea de cenzură "Guvernul PNL - de la pandemie la pande-mită" este semnată în acest moment de 205 parlamentari, însă ar putea trece doar cu minim 233 de voturi. Un rol important în acest sens îl au parlamentarii UDMR, 30 la număr, care nu au luat o hotărâre deocamdată.

Important este şi votul parlamentarilor Pro România, care spun că nu vor semna moţiunea, dar o vor vota.

Decişi să voteze textul moţiunii sunt şi parlamentarii PP-USL, nemulţumiţi de activitatea guvernului Orban pe care o cataloghează ca fiind una a dezastrului naţional.

De cealaltă parte, USR spune că acţiunea PSD este una iresponsabilă în acest moment.

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD va negocia cu toate forţele responsabile, mai puţin cu PNL şi PMP, aflate la guvernare.
 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close