Antena 3 Politică Chiulangii din Parlament! Aproape 80 de senatori și deputați au lipsit de la întâlnirea cu un înalt oficial UE

Chiulangii din Parlament! Aproape 80 de senatori și deputați au lipsit de la întâlnirea cu un înalt oficial UE

19 Mai 2017   •   09:06
Chiulangii din Parlament! Aproape 80 de senatori și deputați au lipsit de la întâlnirea cu un înalt oficial UE
Sursa foto: Foto: Agerpres

Comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager, a venit în Parlamentul României pentru o întâlnire cu 80 de senatori şi deputaţi, dar la şedinţă s-au prezentat doar patru. Au fost mai puţini decât consilierii comisarului european.

Comisarul european a făcut într-un mod neplăcut cunoştinţă cu proastele tradiţii din Parlamentul României. Aflată într-o vizită oficială în ţara noastră, oficialul european a dorit să aibă o întâlnire cu senatorii şi deputaţii din comisiile de afaceri europene şi din cele economice pentru a discuta problemele pentru care România ar risca sancţiuni din cauza ajutoarelor de stat acordate unor companii.

Optzeci și trei de deputaţi şi senatori din cinci comisii parlamentare ar fi trebuit să participe la discuţia cu comisarul european pentru concurenţă. Au venit însă doar patru, deşi ţara noastră are probleme în domeniul ajutoarelor de stat iar discuţia ar fi fost foarte utilă. Parlamentarii au chiulit.

Doar patru deputaţi şi senatori s-au prezentat la şedinţa, puşi în situaţia penibilă de a fi mai puţini decât consilierii comisarului european.

Chiar şi fostul premier Victor Ponta a lipsit, deşi el este preşedintele comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor şi era invitat de onoare. Parlamentarii PSD care au catadicsit să reprezinte România la întâlnire încearcă să îşi scuze fostul şef de partid dar şi pe colegii chiulangii.

Reporterul Antenei 3 a încercat să afle ce i-a împiedicat pe parlamentari să se prezinte la discuţiile cu înaltul oficial de la Bruxelles. Fapt de natură să-i irite pe cei care au răspuns la telefon.

Poate că aleşii s-ar fi arătat mai interesaţi să o cunoasca pe Margrethe Vestager dacă ar fi ştiut că, nu mai departe de ieri, aceasta a devenit celebră în întreaga lume după ce a sancţionat gigantul Facebook cu o amendă de 110 milioane de euro pentru că a oferit informaţii false în legătură cu preluarea aplicaţiei de mesagerie Whatsapp.


 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close