Antena 3 CNN Politică Ciolacu: "Până joia viitoare, România va avea guvern"

Ciolacu: "Până joia viitoare, România va avea guvern"

Marcel Ciolacu a prezentat, joi seară, cele mai noi decizii, după negocierile cu PNL.Astfel, liderul PSD a anunțat că s-a stabilit, alături de PNL, ca viitorul guvern PSD-PNL-UDMR să fie învestit joia viitoare.

Ciolacu: "Până joia viitoare, România va avea guvern"
Sursa foto: agerpres
de Gabriel Dano    |    18 Noi 2021   •   19:44

Cât despre cine va avea întâietate la preluarea șefiei guvernului, Ciolacu a spus că încă nu s-a ajuns la o decizie. Cine va avea premierul nu va avea, însă, ministrul de Finanțe.

"După cum bine știți, sunt două propuneri de prim-ministru: una a PNL și una a PSD. Din acest punct de vedere, singurul lucru.. am încercat să creionăm cele două propuneri și structura Guvernului, ținând cont de cine va avea, prin rotație, primul prim-ministru. Nu am ajuns la o hotărâre să vedem cine are primul premierul", a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă PSD ar putea renunța la decizia ca primul premier să fie dat de social-democrați, Ciolacu a răspuns: „Cel mai bine o să se exprime colegii mei când o să merg în fața lor cu aceste propuneri.”

Liderul PSD a spus însă răspicat că până joia viitoare România va avea noul guvern.

"Joi, am negociat cu toții, România trebuie să aibă guvern", a subliniat liderul PSD. Viitorul premier ar urma să fie în funcție până în luna mai 2023. Cât despre configurația viitorului guvern PSD-PNL-UDMR, Marcel Ciolacu a declarat: „Încercăm să rămânem în același număr de ministere.”

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close