Antena 3 CNN Politică Clanul Băsescu, explozie de cazuri penale: fratele, ginerele, fiica şi cuscrul - probleme cu justiţia

Clanul Băsescu, explozie de cazuri penale: fratele, ginerele, fiica şi cuscrul - probleme cu justiţia

Clanul Băsescu, explozie de cazuri penale: fratele, ginerele, fiica şi cuscrul - probleme cu justiţia
de M.Z.    |    29 Iun 2014   •   20:17

Lovitură după lovitură pentru preşedintele Traian Băsescu. După 10 ani de regim autoritar, în care şeful statului a pretins că luptă împotriva corupţiei şi consolidează justiţia, explodează în clan numai poveşti penale.

Este vorba despre fratele, ginerele, cuscrul şi fiica sa.

Mai exact, fratele Mircea Băsescu este arestat pentru luare de mită de la interlopi şi trafic de influenţă asupra justiţiei.

Ginerele Radu Pricop (soţul Ioanei Băsescu - n.r.) este urmărit penal pentru uciderea în acte a unei persoane ce a fost lăsate fără terenuri valoroase.

Fiica Ioana Băsescu este beneficiara terenurilor de la Nana, anchetate într-un dosar penal deschis de Parchetul General.

Cuscrul Bebe Ionescu este menţionat în dosarul penal privind imensa fraudă de la BRD.

Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.
 
VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Pe 20 iunie, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.





×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close