Antena 3 CNN Politică Claudiu Târziu, despre proteste: "Au fost instigatori care au agitat mulțimea şi au vrut să producă violenţe"

Claudiu Târziu, despre proteste: "Au fost instigatori care au agitat mulțimea şi au vrut să producă violenţe"

Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR, a comentat acuzaţiile aduse de ministrul de interne Lucian Bode şi Florin Cîţu, privind comportamentul protestatarilor care au spart cordonul de jandarmi, acuzații care a fost atribuite formațiunii sale. Acesta susține că în mulțime s-au aflat şi instigatori care au vrut să compromită opoziția lor împotriva certificatului verde.

Claudiu Târziu, despre proteste: "Au fost instigatori care au agitat mulțimea şi au vrut să producă violenţe"
Sursa foto: hepta
de Claudia Popovici    |    21 Dec 2021   •   16:48

Mulțimi de protestatari au intrat azi în curtea Palatului Parlamentului, după ce au înconjurat clădirea, ei protestând faţă de introducerea certificatului verde. Printre protestatari au fost şi susținători AUR care au intrat în curtea Palatului Parlamentului, după ce au spart cordonul de jandarmi. Este vorba despre participanții la protestul anunțat de AUR față de introducerea certificatului verde și de impunerea restricțiilor COVID.

George Simion a declarat că a fost vorba de o diversiune şi printre protestatari ar fi fost câţiva incitatori.

Întrebat despre ce a fost vorba, de fapt, Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR, a precizat: 

„Este foarte simplu să vezi unde este adevărul. Cum puteam noi să permitem protestatarilor să între în curtea Parlamentului atât timp cât porțile erau păzite de zeci şi sute de jandarmi. Erau şi la porţi şi în curte o mulțime mare de jandarmi cu maşini, cu echipamente. Nu se punea problema aşa. Au fost lăsaţi să intre. Jandarmii au spus la un moment dat că nu au mai putut să ţină porțile. Credem că în mulțime au fost anumiți instigatori, dar în orice caz nu aparțin AUR care au agitat mulțimea şi au vrut să provoace violențe ca să compromită mișcarea noastră de protest şi ca să compromită orice fel de opoziție la acest document care se numește certificat verde.

Întrebat dacă este adevărat că au fost introduși protestatari cu mașinile demnitarilor aşa cum susţine ministrul de Interne, Lucian Bode, liderul AUR, Claudiu Târziu a zis:

„Domnul ministru face multe afirmații pe care nu le poate acoperi cu dovezi. Aşa cum a făcut mai devreme cu privire la faptul că anumite maşini ale unor ambasade străine ar fi fost avariate de către protestatari şi după acea chiar ambasadele au dezmințit acest lucru. Dacă domnul ministru are dovezi în acest semn poate să le producă şi să arate că vorbeşte serios.

Deocamdată eu am mari motive să nu-l cred pe cuvânt cum am motive să-l cred pe cuvânt nici pe fostul premier Florin Vasile Cîţu, actual lider al PNL şi preşedinte al Senatului care nu prea trece la serviciu că e greu să faci asta şi care îşi permite să spună despre noi că vrem anarhie. Vă aduceți aminte câte declarații aberante a făcut omul în calitate de premier al României, câte prostii a putut să debiteze de-a lungul vremii şi în ciuda tuturor evidențelor, a tuturor dovezilor să nu şi le retracteze", a conchis Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR, la Antena 3. 

AUR: "Protestul a fost un succes! 1 - 0 pentru români, certificatul COVID a fost blocat"

După protestul violent de la Parlament, organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), co-președinții George Simion și Claudiu Târziu au transmis că le mulțumesc participanților.

Ei își exprimă, totodată, speranța că politicienii au înțeles semnalul transmis în legătură cu introducerea certificatului verde la locul de muncă.

„Protestul a fost un succes, pentru că, cel puțin pentru moment, am reușit să blocăm adoptarea proiectului de lege în Parlament. Românii nu vor, în majoritatea lor, introducerea certificatului verde la locul de muncă, iar astăzi (marți - n.r.) s-a văzut clar acest lucru.

Mai mult, parlamentarii de la PSD, PNL, USR și UDMR nu au avut curajul să iasă în fața oamenilor și să le vorbească, ceea ce arată o ruptură evidentă între clasa politică și poporul român. Cei care ocupă astăzi fotoliile Parlamentului nu mai reprezintă pe nimeni”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR, notează Mediafax.

„Este o victorie a Alianței pentru Unirea Românilor, o victorie a românilor. Felicit manifestanții și forțele de ordine pentru un nou protest lipsit de incidente și țin să precizez că niciun protest AUR din trecut nu s-a soldat cu violențe.

Întotdeauna, când au fost observați agitatori, oamenii noștri s-au delimitat ferm de ei. Este ceea ce am făcut și astăzi”, a subliniat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Simion și Târziu atrag atenția că PSD-PNL-UDMR au anunțat că iau în considerare adoptarea certificatului Covid prin asumarea răspunderii de către Guvern.

Bode anunță verificări la Jandarmerie: "Dacă dispozitivul era corect dimensionat, cum au intrat protestatarii în curte? Vor răspunde"

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, marţi, că jandarmii de la poarta Senatului, forțată marți de protestatarii AUR, vor fi verificați pentru modul în care şi-au îndeplinit datoria.

"Suntem pregătiți. (...) Cu siguranță vom face verificări cu privire la modul în care jandarmii s-au achitat de sarcinile ce le reveneau în momentul în care protestatarii au intrat. 

Dacă dispozitivul era corect dimensionat, cum au intrat protestatarii în curte? Vor răspunde. Din moment ce ar au putut intra în curte, mă gândesc că puteau acționa mai bine", a spus, marţi, ministrul de Interne, Lucian Bode.

El a precizat că au fost în jur de 300 de jandarmi în dispozitiv.

„Am avut forțe dimensionate, funcție de dinamică. Activitățile jandarmeriei am avut în jur de 300 de jandarmi în dispozitiv. 

În legătură cu acest protest anunțat despre care jandarmeria știa, sigur că la momentul în care au forțat, efectiv au împins poarta dinspre Senat, i-a căzut și au intrat câteva sute de jandarmi (protestatari - n.r.). Suntem pregătiți", a adaugat Bode.

Circa 200 de protestatarii au forțat marţi intrarea în Parlament. Este vorba despre participanții la protestul anunțat de AUR față de introducerea certificatului verde și de impunerea restricțiilor COVID.

 

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close