Antena 3 CNN Actualitate Bode anunță verificări la Jandarmerie: "Dacă dispozitivul era corect dimensionat, cum au intrat protestatarii în curte? Vor răspunde"

Bode anunță verificări la Jandarmerie: "Dacă dispozitivul era corect dimensionat, cum au intrat protestatarii în curte? Vor răspunde"

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, marţi, că jandarmii de la poarta Senatului, forțată marți de protestatarii AUR, vor fi verificați pentru modul în care şi-au îndeplinit datoria.

Bode anunță verificări la Jandarmerie: "Dacă dispozitivul era corect dimensionat, cum au intrat protestatarii în curte? Vor răspunde"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    21 Dec 2021   •   16:12

"Suntem pregătiți. (...) Cu siguranță vom face verificări cu privire la modul în care jandarmii s-au achitat de sarcinile ce le reveneau în momentul în care protestatarii au intrat. 

Dacă dispozitivul era corect dimensionat, cum au intrat protestatarii în curte? Vor răspunde. Din moment ce ar au putut intra în curte, mă gândesc că puteau acționa mai bine", a spus, marţi, ministrul de Interne, Lucian Bode.

El a precizat că au fost în jur de 300 de jandarmi în dispozitiv.

"Am avut forțe dimensionate, funcție de dinamică. Activitățile jandarmeriei am avut în jur de 300 de jandarmi în dispozitiv. 

În legătură cu acest protest anunțat despre care jandarmeria știa, sigur că la momentul în care au forțat, efectiv au împins poarta dinspre Senat, i-a căzut și au intrat câteva sute de jandarmi (protestatari - n.r.). Suntem pregătiți", a adaugat Bode.

Circa 200 de protestatarii au forțat marţi intrarea în Parlament. Este vorba despre participanții la protestul anunțat de AUR față de introducerea certificatului verde și de impunerea restricțiilor COVID.

Protestatarii împotriva legii certificatului verde au spart cordonul de jandarmi şi au forţat intrarea în Parlament

Mulţimi de protestatari au intrat în curtea Palatului Parlamentului, marţi, după ce au înconjurat clădirea, ei protestând faţă de introducerea certificatului verde.

Printre protestatari sunt şi susținători AUR au intrat în curtea Palatului Parlamentului, după ce au spart cordonul de jadarmi.

Este vorba despre participanții la protestul anunțat de AUR față de introducerea certificatului verde și de impunerea restricțiilor COVID.

×
Subiecte în articol: Lucian Bode protest verificari
Parteneri
CFR Călători: ”Duminică, transportul feroviar trece la ora de vară”
x close