Antena 3 CNN Politică Comisia de anchetă a hotărât să nu recomande începerea urmăririi penale în cazul ministrului Nemirschi

Comisia de anchetă a hotărât să nu recomande începerea urmăririi penale în cazul ministrului Nemirschi

Comisia de anchetă a hotărât să nu recomande începerea urmăririi penale în cazul ministrului Nemirschi
18 Sep 2009   •   11:17


NUP pentru Nemirschi. Comisia parlamentară de anchetă a hotărât să nu recomande începerea urmăririi penale pentru modul în care Ministerul Mediului a încredinţat fără licitaţie un contract de jumătate de milion de euro.

Deşi au consemnat o serie lungă de nereguli, deputaţii din comisia de anchetă condusă de Mircea Duşa, colegul lui Nicolae Nemirschi în Partidul Social Democrat, au preferat să nu recomande începerea urmăririi penale sub motivul că nu au atribuţii de procuror.

Au trimis doar recomandări către şapte instituţii ale statului să verifice diferite aspecte legate de cazul Nemirschi.

Pe parcursul anchetei s-a constatat că Ministerul condus de Nicolae Nemirschi a ales fără nicio bază procedura negocierii directe pentru contractul de publicitate în valoare de 500.000 de euro.

De altfel, Ministerul Mediului a şi fost amendat din această cauză, cu 70.000 de lei de către Autoritatea Naţională pentru Monitorizarea Achiziţiilor Publice.

În raportul comisiei de anchetă se mai arată că la nivelul Ministerului Mediului s-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, fără responsabilitate în gestionarea banului public, precum şi a fondurilor europene, fapte care pot duce la aplicarea de corecţii financiare din partea Uniunii Europene.

Mai mult, responsabilii din subordinea lui Nemirschi nu au analizat la cât se ridică costul campaniei de presă. Au luat ca bază de calcul valoarea contractului iniţial, semnat în 2008 pentru o perioadă de patru luni şi au calculat valoarea contractului suplimentar prin regula de trei simplă.

Deputatul PDL Marian Avram a declarat jurnaliştilor de la România Liberă că raportul este un compromis la care au ajuns PSD, PDL şi PNL.

Dacă s-ar fi recomandat începerea urmăririi penale, raportul ar fi fost blocat de către deputaţii PSD şi PNL din Comisie, a declarat Avram.

Antena 3





×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close