Antena 3 CNN Politică Condiția pentru ca Tudor Gheorghe să intre în politică. ”Până atunci, stau cuminte în partidul meu creat de multă vreme”

Condiția pentru ca Tudor Gheorghe să intre în politică. ”Până atunci, stau cuminte în partidul meu creat de multă vreme”

Condiția pentru ca Tudor Gheorghe să intre în politică. ”Până atunci, stau cuminte în partidul meu creat de multă vreme”
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Feb 2016   •   15:42

 Maestrul Tudor Gheorghe a refuzat şi el oferta de a intra în politică. După ce Florin Piersic a refuzat propunerea unui deputat PSD de a se implica în alegerile parlamentare şi artistul Tudor Gheorghe a spus NU ofertei de a păşi pe scena politică. "Câtă vreme politica mea este una singură şi consecventă, cea a culturii naţionale, iar a lor, a inculturii consecvente, sigur nu voi schimba scena poeziei cu cea a vorbelor goale", a scris maestrul pe Facebook, fără a face public partidul din partea căruia a venit oferta. Artistul a mai declarat, într-o intervenție telefonică la Previziunile zilei, de la Antena 3, că el face o altfel de politică, arătând că este ”angajat realmente în viața țării”, făcând ceea ce știe să facă mai bine.

Acum, într-un interviu acordat pentru Arta Scenei, Tudor Gheorghe a spus și care este condiția esențială pentru ca el să intre în politică.  ”As intra in politica doar atunci cand Guvernul, indiferent de coloratura, va acorda 10% din PIB pentru cultura si educatie. Atunci as intra in partidul care va sustine acel guvern. Dar, atata timp, cat la noi, pentru cultura se acorda 1 virgula si ceva la suta din PIB, stau cuminte in partidul meu creat de multa vreme: Partidul Marii Poezii. PMP. Suna frumos! Ba nu! Stai ca l-au luat altii! (rade) Rectific! Partidul Poeziei Eterne. PPE, dar cum si asta e luat….”, a spus Tudor Gheorghe.

Citește interviul integral aici. 

×
Subiecte în articol: Tudor Gheorghe politica
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close