Antena 3 CNN Politică Constantin: Pactul de coabitare a fost necesar când a fost încheiat, acum s-a consumat

Constantin: Pactul de coabitare a fost necesar când a fost încheiat, acum s-a consumat

Constantin: Pactul de coabitare a fost necesar când a fost încheiat, acum s-a consumat
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    08 Oct 2013   •   17:59

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat, marţi, că, din punctul său de vedere, pactul de coabitare între preşedinte şi premier a fost necesar la momentul în care s-a încheiat, dar acesta s-a consumat şi astăzi nu mai poate să producă efecte, scrie Mediafax.
   
"Eu cred că la momentul acela pactul a fost absolut necesar pentru că a fost depăşit un moment destul de greu, un blocaj politic, şi cred că a fost necesar. Dacă astăzi mai e necesar, trebuie să răspundă cei care l-au semnat. Din punctul meu de vedere, e un pact care s-a consumat şi astăzi nu cred că mai poată să producă efecte. Era necesar pentru acel moment şi atât", a afirmat liderul PC, întrebat dacă pactul de coabitare preşedinte-premier este necesar.
   
Daniel Constantin a mai spus că a făcut un apel în USL ca toate discuţiile să fie purtate în interiorul Uniunii şi apoi public.
   
"Am făcut un apel ca toate discuţiile de acest gen să le facem în interiorul USL şi apoi să ieşim public. Faptul că ne programăm şedinţe, discuţii, conferinţe să vorbim despre unul sau celălalt cred că nu ne fac bine şi oamenii văd", a arătat Constantin.
   
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că premierul a încălcat pactul de coabitare pe politică externă, justiţie şi stat de drept, adăugând că a decis declanşarea, marţi, a unor consultări tehnice, prevăzute în acord, în legătură cu aceste domenii.

Citeşte şi:

Antonescu, despre pactul de coabitare: Marele beneficiar este preşedintele. Ponta ar avea şi el motive să creadă că i-a mers bine

Ponta: Băsescu mi-a spus-o direct. Cei care l-am suspendat trebuie să plătim!

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close