Antena 3 CNN Politică PNL, acuzat de șantaj de un fost membru important

PNL, acuzat de șantaj de un fost membru important

PNL, acuzat de șantaj de un fost membru important
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    20 Ian 2016   •   17:38
Europarlamentarul Cristian Preda a spus că premierul Dacian Cioloş are dreptate în disputa cu PNL privind alegerile locale.
 
"Dacian Cioloş are dreptate. Nu e nici democratic şi nu e nici posibil din punct de vedere constituţional, pentru că există o decizie a Curţii, care statuează clar că nu se pot face modificări ale sistemului electoral pe ultima sută de metri, în ultimul an înainte de ţinerea scrutinului. (...) Sincer, nu mă aşteptam ca Partidul Naţional Liberal să încerce să folosească societatea sau strada, cum i se spune, împotriva Guvernului, pentru că tot PNL a susţinut Guvernul în numele străzii. E un joc politic, un soi de şantaj la adresa premierului Cioloş şi nu cred că era cazul ca aşa ceva să se întâmple în acest moment", a spus eurodeputatul Cristian Preda, potrivit rfi.ro.
 
Declarația lui Cristain Preda a fost prezentată miercuri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
 
Scandal politic pe tema alegerii primarilor în două tururi. După ce PNL a fost refuzat de premierul Dacian Cioloș, PSD acuză PNL de populism, spunând că cerințele liberalilor sunt neconstituționale.

Lovitură dură primită de PNL din partea lui Dacian Cioloş

Premierul tehnocrat îi transmite Alinei Gorghiu să-l ţină departe de bătălia politică, după ce luni PNL i-a cerut premierul să dea ordonanţă prin care să modifice legea, astfel încât primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin şi nu într-unul singur. 
 
Cioloş le-a răspuns liberalilor că aceasta a fost decizia politică a Parlamentului şi că nu i se pare normal ca Guvernul să intervină printr-o ordonanţă, lăsând PNL la mâna PSD. 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close