Antena 3 CNN Politică C.T. Popescu explică de ce a amânat Iohannis desemnarea unui premier

C.T. Popescu explică de ce a amânat Iohannis desemnarea unui premier

C.T. Popescu explică de ce a amânat Iohannis desemnarea unui premier
Sursa foto: Foto: Facebook / Cristian Tudor Popescu
de M.Z.    |    23 Dec 2016   •   12:53

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că președintele Klaus Iohannis a amânat până după Crăciun o decizie în privința propunerilor de premier primite de la partidele parlamentare la consultările de la Cotroceni dintr-un motiv tactic: dacă ar fi dat un răspuns acum, ar fi părut că răspunde unor ordine ale lui Liviu Dragnea, informează o televiziune de știri.

”Ce să facă dl. Iohannis? Să sară din baie, la 24 de ore după, ca și cum ar executa ordinul d-lui Dragnea? Mai ales că modul în care a formulat această propunere public dl Dragnea înseamnă presiune clară. Adică, ori este numită doamna ori, dacă nu, ne vedem în altă parte. Cu amenințări. Deci, tactic vorbind, ar fi fost o greșeală ca dl Iohannis să vină imediat și să spună: da, sigur, numim. Părea slab, părea că se conformează ordinului primit de la dl Dragnea. Deci, oricum, trebuia să tergiverseze tactic”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul mai spune că președintele a prezentat și cea de-a doua propunere de premier, Eugen Tomac, pentru a lăsa impresia că are de făcut o alegere.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că amână până după Crăciun desemnarea viitorului premier.

Propunerea PSD pentru funcţia de prim-ministru este Sevil Shhaideh, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Dacă va fi desemnată de preşedintele Iohhanis, România va avea pentru prima dată, la cârma Guvernului, un prim-ministru femeie care aparţine unei minorităţi.

Citiți și: Sevil Shhaideh, biografie. Cine este propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close