Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis amână până după Crăciun desemnarea viitorului premier

Klaus Iohannis amână până după Crăciun desemnarea viitorului premier

Klaus Iohannis amână până după Crăciun desemnarea viitorului premier
22 Dec 2016   •   13:31

Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare pe tema viitorului premier:

"Consultările s-au încheiat după două zile, am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru funcția de prim-ministru, PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP pe domnul Tomac.

Între timp s-a constituit o coaliția majoritară în Parlament, formată din PSD și ALDE. În consecință în zilele următoare voi avea discuții pe această temă, iar desemnarea va avea loc după Crăciun.

Și-n acest context, dați-mi voie să vă spun Sărbători fericite!"

 

URMĂREȘTE LIVE ANUNȚUL PREȘEDINTELUI PE ANTENA 3

Sevil Shhaideh este propunerea social-democraţilor pentru funcţia de prim-ministru. Anunţul a fost făcut miercuri de preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

El a spus că "deocamdată" nu poate solicita această funcţie pentru sine.

"O condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională nu mi-au dat posibilitatea să solicit această demnitate pentru mine deocamdată", a afirmat Dragnea, după consultările de la Cotroceni.

Președintele Iohannis a avut și săptămâna trecută consultări cu partidele parlamentare, la care PSD și ALDE nu au participat deoarece nu se anunțase rezultatul final al scrutinului din 11 decembrie.

Citește și: Sevil Shhaideh, biografie. Cine este propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru

"Eu sunt un om consecvent și tot ce am spus în această campanie va fi respectat. Am spus de la început că noi vom avea o singură propunere. Dacă această propunere va fi refuzată, fără motiv constituțional, atunci vom înțelege că nu s-ar dori ca cei care au câștigat alegerile să facă guvernul", a explicat Liviu Dragnea, miercuri.

Președintele PNL, Raluca Turcan, a opinat că propunerea PSD – ALDE pentru funcția de premier, Sevil Shhaideh, este dovada “obsesiei de control a domnului Liviu Dragnea”.

Nicușor Dan, liderul delegației USR, a explicat că majoritatea parlamentară l-a propus "pe Liviu Drangea, printr-un interpus" pentru funcția de premier.

UDMR va vota în Parlament propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier - Sevil Shhaideh, dacă aceasta va fi desemnată de şeful statului, a anunţat miercuri preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

Traian Băsescu a anunțat că delegația PMP a făcut și o propunere pentru funcția de premier a României, în persoana lui Eugen Tomac.

Liderul delegației minorităților naționale, Varujan Pambuccian, a anunțat după consultările cu președintele Klaus Iohannis, că minoritățile vor vota pentru Sevil Shhaideh, în Parlament, dacă propunerea PSD - ALDE va fi acceptată de președintele Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close