x close

Cum vede Iohannis pactul de coabitare: Un fel de cui al lui Pepelea, mai bine l-ar scoate din perete

de M.Z.    |    10 Oct 2013   •   15:59
Cum vede Iohannis pactul de coabitare: Un fel de cui al lui Pepelea, mai bine l-ar scoate din perete 418 Foto: Agerpres
Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, spune că pactul de coabitare dintre premier şi preşedinte este "caduc", fiind "un fel de cui al lui Pepelea", el considerând că ar fi mai bine să fie "scos din perete".
 
"Mi s-a părut de la început caduc şi aşa mi se pare şi acum. Puteau să nu-l facă, pentru că acele lucruri sunt prevăzute în Consituţie", a răspuns Iohannis, informează Mediafax
 
El a afirmat că pactul de coabitare nu-l avantajează nici pe Victor Ponta, şi nici pe Traian Băsescu, fiind doar "un fel de cui al lui Pepelea".  "Pactul este un fel de cui al lui Pepelea şi mai bine l-ar scoate din perete", a mai spus Iohannis. 
 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că premierul a încălcat pactul de coabitare pe politică externă, justiţie şi stat de drept şi că declanşează consultări tehnice, prevăzute în acord, în legătură cu aceste domenii.
 
Consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu şi Iulian Chifu, au început, miercuri, discuţiile cu reprezentanţii Executivului, miniştrii Titus Corlăţean şi Robert Cazanciuc, pe tema acordului de colaborare instituţională dintre preşedinte şi premier. 
 
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, că premierul Victor Ponta vrea ca acordul de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu să funcţioneze, preşedintele executiv al PSD apreciind că pactul poate fi salvat.

Vicepremierul Liviu Dragnea a spus că pactul dintre cele două Palate trebuie să continue.

Citeşte mai multe despre:

Klaus Iohannis pact de coabitare
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati