x close

Dacian Cioloș, după reacția ministrului Educației privind rezultatele PISA: ”Seninătatea doamnei ministru ne dă fiori. În fapt, este o tragedie”

de A.M.P    |    03 Dec 2019   •   15:14
Dacian Cioloș, după reacția ministrului Educației privind rezultatele PISA: ”Seninătatea doamnei ministru ne dă fiori. În fapt, este o tragedie” 482

PISA 2018. Dacian Cioloș critică, pe Facebook, reacția ministrului Educației cu privire la rezultatele dezatruoase obținute de elevii români la ultimele teste PISA arătând că ”seninătatea doamnei ministru ne dă fiori”.

PISA 2018. ”Seninătatea doamnei ministru ne dă fiori. Sistemul de educație din România nu e în stare să formeze tineri capabili să se descurce în situații concrete de viață, dar ministrul Educației ne spune să stăm liniștiți, pentru că elevii știu. În fapt, este o tragedie: elevii români învață după un curriculum care nu are legătură cu viața reală. Dincolo de resurse, de finanțarea învățământului, de baza materială precară, de numărul de copii dintr-o clasă, rezultatele de la Testele PISA țin de modul în care profesorii reușesc să-i facă pe elevi să creadă că sunt capabili să rezolve probleme din viața reală”, a scris Cioloș, pe Facebook.

Citește și: PISA. Se cere declanșarea stării de urgență în educație

PISA 2018. ”Programa școlară din România este depășită, manualele arată, cele mai multe dintre ele, mai rau decât cele din perioada comunistă. Copiii se plictisesc la ore pentru că materiile le sunt predate ca acum 30 de ani. Ne facem că nu știm toate acestea și vorbim despre reforme pe hârtie, despre educație subfinanțată, despre profesori prost plătiți. Dar niciodată nu punem degetul pe rană. Nu ne ducem la originea dezastrului. Cauzele sunt multe, însă, înainte de toate, trebuie să schimbăm filosofia de funcționare a sistemului. Trebuie să înțelegem că, dincolo de experimentele pe care le face un ministru sau altul, de promisiunile neonorate ale unui partid sau ale altuia, important este ce produce sistemul românesc de educație.

Citește și: PISA 2018. Ministrul Educației, reacție uluitoare la rezultatele dezastruoase obținute de România la ultimele teste PISA. „Nu trebuie să ne îngrijorăm, evaluarea nu pune accentul pe ce ştiu elevii, ci pe aplicarea cunoştinţelor în situaţii concrete de viață

PISA 2018. Nu mai putem continua cu o abordare fals competitivă în urma căreia tinerii ies din școală incapabili să-și asume proactiv un loc și un rost în societate. Cei mai mulți dintre antreprenorii cu care am stat de vorbă în ultima vreme ne spun că trebuie să-i califice pe tineri la locul de muncă, indiferent că este vorba despre absolvenți de școală generală, de liceu sau de facultate. Da, avem nevoie de un pact adevărat pe educație. Reforma învățământului din România este o urgență. Trebuie să fie prioritatea zero a oricărui guvern responsabil, căruia îi pasă de soarta acestei țări. Iar reforma trebuie făcută împreună cu cei mai buni specialiști pe care România îi are. Din țară și din diaspora”, a mai scris Dacian Cioloș.

Citește și: Ce este PISA: testele la care România obține cel mai slab punctaj din ultimii nouă ani

PISA 2018. România, rezultat dezastruos la teste, cea mai mare cădere fiind la Matematică. Analfabetismul funcțional, la apogeu

Citeşte mai multe despre:

Dacian Ciolos
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati