Antena 3 CNN Politică Dan Barna, declaraţii după consultările de la Cotroceni: „Am înaintat azi pactul pentru anticipate. Preşedintele a fost în asentimentul nostru, că este soluţia morală şi funcţională pentru România"

Dan Barna, declaraţii după consultările de la Cotroceni: „Am înaintat azi pactul pentru anticipate. Preşedintele a fost în asentimentul nostru, că este soluţia morală şi funcţională pentru România"

Dan Barna, declaraţii după consultările de la Cotroceni: „Am înaintat azi pactul pentru anticipate. Preşedintele a fost în asentimentul nostru, că este soluţia morală şi funcţională pentru România"
11 Oct 2019   •   12:15

Alianţa USR-PLUS e pregătită să intre la guvernare imdiat după alagerile anticipate, a declarat liderul USR, Dan Barna, după consultările cu Klaus Iohannis de la Cotroceni. 

"Alianţa USR-PLUS e gata să intre la guvernare imediat ce avem o susţinere parlamentară reală, imediat după alegerile anticipate. E o decizie asupra căreia suntem perfect aliniaţi şi cu colegii din PLUS şi cu Dacian Cioloş.

„Am înaintat azi pactul pentru anticipate. Preşedintele a fost în asentimentul nostru, că este soluţia morală şi funcţională pentru România. S-a discutat şi despre un nou Guvern, nu e niciun argument ca actuala guvernare să mai rămână la conducerea ţării, România e clar că are nevoie de un nou guvern care să aibă ca obiectiv undeva în februarie-martie anul viitor de alegeri anticipate. Pare dificil şi complicat ajungerea la anticipate (...) prin anticipate Romania se însănătoşeşte şi prin anticipate rezolvăm criza politica”, a mai spus Barna.

„I-am prezentat un set de principii, principii care sunt fundamentale pentru susținerea USR, primari în două tururi, fără penali în funcții publice, repararea efectelor OUG114, SIIJ, PNDL și corectarea legilor justiției. Sunt câteva dintre principiile pe care i le-am transmis și președintelui, pentru că România are acum ocazia să o ia într-o direcție bună, se poate. (...)Putem ieși din logica resemnării că în România nu se poate nimic. În România se pot face multe lucruri și ziua de ieri a arătat că oricât de confiscat este statul de către PSD, de la nivel local, până la nivelul instituțiilor, există suficientă energie și suficiente soluții pentru a merge mai departe”, a spus Barna, după consultările de la Cotroceni.

Consultările la Palatul Cotroceni au început de la ora 11,00, cu delegaţia PNL, iar apoi şeful statului s-a consultat cu reprezentanţii USR, UDMR, PMP, cu delegaţia grupului parlamentar Pro Europa, cu cei de la ALDE, cu reprezentanţii minorităţilor naţionale. PSD nu a participat la consultări.

Citiţi şi Consultări la Cotroceni pentru viitorul Guvern: Orban se propune premier, USR vrea anticipate, UDMR visează la un prim-ministru de etnie maghiară

Joi, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie a fost adoptată de Parlament, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat convocarea partidelor parlamentare pentru consultări, subliniind că este nevoie urgentă de un guvern.

"Voi convoca partidele parlamentare la prima rundă de consultări mâine (n.r. vineri), începând cu ora 11,00, fiindcă avem urgentă nevoie de un guvern. Voi asculta opţiunile partidelor şi voi propune o soluţie de executiv cu mandat foarte clar, care să asigure o guvernare responsabilă şi eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfăşura acestea", a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Citiţi şi MOŢIUNEA DE CENZURĂ a trecut. Guvernul Dăncilă a căzut, 238 de parlamentari au votat "pentru"

 

×
Subiecte în articol: Dan Barna cotroceni Klaus Iohannis
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close