x close

Dan Şova: Blaga a realizat că e incapabil să fie premier, dacă îl propune pe Videanu, şi nu pe şeful de partid

de M.Z.    |    06 Noi 2012   •   22:28
Dan Şova: Blaga a realizat că e incapabil să fie premier, dacă îl propune pe Videanu, şi nu pe şeful de partid 418 Foto: Antena 3

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a realizat că este incapabil să fie premier, este de părere Dan Şova, motivând că, în cazul câştigării alegerilor parlamentare, preşedintele partidului respectiv este propus ca premier, şi nu un alt membru din formaţiunea politică.

"Eu înţeleg că domnul Blaga realizează că domnia sa este incapabil să fie premier. În orice ţară, un partid care îşi propune să dea premierul, este ştiut că premierul trebuie să fie preşedintele partidului, ori eu de aici înţeleg că domnul Blaga declară public că este incapabil să fie premier, ceea ce noi ştiam, dar e bine că şi-a dat seama şi dânsul", a apreciat ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Dan Şova, în ediţia de marţi seară a emisiunii Subiectiv, de la Antena 3. 

În plus, social-democratul spune că, în acest moment, să le propui românilor pe Adriean Videanu ca prim-ministru al României este egal cu o sfidare din partea unui lider politic ca Vasile Blaga.

"Mai mult, de aici eu văd conflictul, care este evident probabil pentru multă lume, între preşedintele Băsescu şi Vasile Blaga. Eu cred, în ipoteza absurdă în care PDL ar mai da vreodată premierul, propunerile ar fi Boc sau Ungureanu, în nici un caz Videanu", a adăugat PSD-istul Şova.

Declaraţia lui Şova vine după ce, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a spus, marţi, că Adriean Videanu ar putea fi desemnat premier al României, dacă Alianţa România Dreaptă (ARD) va câştiga alegerile parlamentare de luna viitoare.

"Adriean (Videanu - n.r.) poate fi una dintre propunerile noastre, nu ne-am decis. Nu vindem pielea ursului din pădure. Ne-am propus un scor care sa ne permită să fim la guvernare", a spus preşedintele PDL, Vasile Blaga.Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati