Antena 3 CNN Politică Videanu va fi desemnat premier, dacă ARD va câştiga alegerile parlamentare

Videanu va fi desemnat premier, dacă ARD va câştiga alegerile parlamentare

Videanu va fi desemnat premier, dacă ARD va câştiga alegerile parlamentare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    06 Noi 2012   •   18:46

Adriean Videanu ar putea fi desemnat premier al României, dacă Alianţa România Dreaptă (ARD) va câştiga alegerile parlamentare de luna viitoare.

Videanu ar avea un cabinet format din 16 ministere, spune preşedintele PDL, Vasile Blaga. ARD spune că va putea creşte salariul minim pe economie la 1.000 de lei în 2015, iar cota unică de impozitare va fi redusă la 12%.

"Adriean (Videanu - n.r.) poate fi una dintre propunerile noastre, nu ne-am decis. Nu vindem pielea ursului din pădure. Ne-am propus un scor care sa ne permită să fim la guvernare", a spus preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Desemnarea prim-ministrului este apanajul preşedintelui. Preşedinţii de partide pot face propuneri.

Zgârciţi cu detaliile politice, democrat-liberalii şi partenerii lor de alianţă au fost însă darnici la promisiuni în prag de campanie electorală. Reducerea cotei unice la 12% începând cu anul viitor este principalul punct din programul de guvernare lansat de ARD. O altă propunere aflată în analiza celor de la ARD este introducerea unei cote unice la contribuţiile sociale, una pentru angajator, o alta pentru salariat.

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a fost desemnat şef al campaniei electorale a ARD pentru alegerile parlamentare, iar europarlamentarul Traian Ungureanu va fi purtătorul de cuvânt al campaniei.

Alianţa România Dreaptă (ARD) şi-a lansat luni cei 452 de candidaţii pentru alegerile din 9 decembrie.



×
Subiecte în articol: Adriean Videanu alegeri parlamentare
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close