Antena 3 CNN Politică Dan Vîlceanu, ministrul Investiţiilor: "În PNRR există o reformă pentru valoarea de impozitare"

Dan Vîlceanu, ministrul Investiţiilor: "În PNRR există o reformă pentru valoarea de impozitare"

Dan Vîlceanu, ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, îi linişteşte pe români: în PNRR există o reformă care ţine de valoarea de impozitare.

Dan Vîlceanu, ministrul Investiţiilor: "În PNRR există o reformă pentru valoarea de impozitare"
Sursa foto: Antena 3
de Gina Vacariu    |    18 Feb 2022   •   07:55

Dan Vîlceanu a venit cu aceste explicaţii în contextul în care Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) prevede creşterea impozitelor pentru românii care locuiesc în marile oraşe.

"În PNRR există, din acest punct de vedere, o reformă care ţine de valoarea de impozitare. Practic, să plăteşti impozit la valoarea de piaţă a imobilului şi nu la o valoare stabilită indiferent de locaţie.

Pentru că în momentul de faţă, dacă ai un hotel în centrul Bucureştiului sau un hotel similar în Piatra Neamţ vei plăti acelaşi impozit.

Nu sunt de acord cu o impozitare mai mare la a doua-treia casă, a doua-treia maşină. Domnul Câciu (n.r. ministrul Finanţelor) a venit cu o propunere. E ok, o discutăm. Dar din punctul meu de vedere eu nu aş aplica. Sunt viziuni diferite şi e normal să fie aşa.

Nu am făcut coaliţia iubirii între PSD şi PNL în România. Este o coaliţie politică între două partide, unul de stânga, unul de dreapta. Trebuie să fie o coaliţie a stabilităţii, care trebuie să treacă România printr-o perioadă foarte complicată", a declarat Dan Vîlceanu.

Dan Vîlceanu: "Este posibilă reducerea TVA şi a contribuţiilor la pensie"

×
Subiecte în articol: Dan Vîlceanu PNRR
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close